De vijfde wielerronde van Diessen in 1970

op maandag, 11 juni 2018. Posted in Sport

Fotorubriek nr. 1036

FR_1036_-_Wielerronde_van_Diessen_18_juli_1971_FSD-0328

In 1956 was de eerste wielerronde van Diessen. Deze werd georganiseerd door het bestuur van voetbalclub RKDSV. Winnaar bij de amateurs werd de later bekend geworden Tourrenner Ab Geldermans. Pas twaalf jaar later, in 1968, was de volgende wielerronde. Bijgaande foto dateert van de vijfde Ronde van Diessen in 1970. We zien hier de finish van de amateurs. De eindstreep was in de Willibrordusstraat. Onder grote publieke belangstelling won Siem Berkhout uit Schipluiden (rechts). Er reed één Diessenaar mee en niet de minste: Piet van Beurden. Een jaar eerder, in 1970, was hij derde geworden en zijn supporters hadden goede hoop dat hij dit jaar ‘korter’ zou eindigen. Hoewel Piet diverse uitlooppogingen deed, lukte het hem niet om weg te komen en te blijven. De wedstrijd eindigde in een massaprint, hetgeen niet de specialiteit van de Diessense favoriet was.

We zien Siem Berkhout zegevierend over de streep gegaan, gevolgd door Bert Bathoorn uit Roden en Jos Swinnen uit Valkenswaard. (Bron: Wielerspiegel, 125 jaar wielersport in de Kempen door Piet Gijsbers, 2012). Van het publiek herkennen we maar weinig Diessenaren. Tweede van links zou Toon van Doormaal kunnen zijn. Achter het tweede dranghek staat een jongen met zijn rechterarm naar beneden; dit zou Peter van Gils F.z. kunnen zijn. Twee plaatsen verder staat mogelijk Ad van Gestel H.z.

Veel meer oude foto’s van Diessen, Haghorst en Baarschot treft u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl, via Facebook of via telefoonnummer 504 2413.

Fotostichting Diessen.