Denk mee over herinrichting Reusel traject Baarschot-Diessen

op maandag, 22 oktober 2018. Posted in Belangenbehartiging

Op donderdag 1 november 2018

20180704_Reusel_Baarschot-Diessen_800x600

Bent u omwonende van de Reusel tussen Baarschot en Diessen? Waterschap De Dommel gaat in 2022 dit stuk beekdal herinrichten. Het projectgebied betreft de Reusel vanaf Moleneind ten noorden van natuurgebied De Utrecht (ten zuiden van Baarschot) tot de Hooghuisweg ten noorden van Diessen.

De beek krijgt een meer natuurlijke loop en meer ruimte daar waar dat mogelijk is. We willen het beekdal opnieuw gaan inrichten omdat de ecologie in en langs de Reusel niet voldoet aan doelstellingen die daarvoor gelden vanuit verschillende beleidskaders. Daarnaast moet de beek voorbereid zijn op het veranderende klimaat. Dat betekent dat tijdens langdurige perioden met veel regen of juist veel droogte, de schade voor landbouw en natuur verminderd wordt.

Gebiedsbijeenkomst donderdagavond 1 november 2018

Het projectteam van Waterschap De Dommel gaat graag met de omgeving in gesprek om te horen welke ideeën en aandachtspunten er zijn, om deze waar mogelijk mee te nemen in de ontwikkeling van de plannen. Op donderdagavond 1 november 2018 wordt hiervoor van 19.30 tot 21.30 uur een eerste gebiedsbijeenkomst georganiseerd in Hercules te Diessen. U bent van harte uitgenodigd om tijdens deze bijeenkomst met ons mee te denken over de herinrichting van de Reusel tussen Baarschot en Diessen.

Aanmelden

Als u aanwezig wilt zijn bij de gebiedsbijeenkomst op donderdagavond 1 november 2018 in Hercules te Diessen dan verzoeken wij u vriendelijk om u vooraf aan te melden via secretariaatow@dommel.nl. Wij ontvangen uw aanmelding graag uiterlijk 26 oktober aanstaande zodat wij weten op hoeveel aanwezigen wij kunnen rekenen.