Deusonemedewerkers bij het spel ‘Eén Tegen Allen’ op 5 mei 1995

op maandag, 27 januari 2020. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 1078

FR_1078_-_Deusoneredactie_bij_Spel_Een_tegen_allen_5_mei_1995_FSD-5461

Deze rubriek, de Fotorubriek van Fotostichting Diessen, begon in 1978 als een rubriek van het plaatselijke blad De Deusone. In 1991 nam de Fotostichting de rubriek over, maar de plaatsing in De Deusone bleef. Onafgebroken verscheen hier dus sinds 1978 tweewekelijks een oude foto uit Diessen, Haghorst of Baarschot, zoveel mogelijk voorzien van een beschrijving of met een verzoek om aanvullingen. Daaraan komt met deze aflevering een einde. Niet aan deze rubriek, maar wél aan plaatsing in De Deusone. De reden hiervan is dat De Deusone, opgericht in september 1969, na ruim 50 jaar, ermee stopt. In 2013 hield al de papieren versie op en ging men verder als digitaal medium onder leiding van Gerard van Nunen. Nog zeven jaar heeft Gerard de site in de lucht gehouden, maar nu is, door de teruglopende belangstelling, de tijd gekomen dat De Deusone ophoudt te bestaan.

Daarom plaatsen we nu, als een hommage aan alle Deusonemedewerkers uit het verleden, een foto uit de rijke geschiedenis van dit blad. Op de foto zien we  Deusonemedewerkers  bij het spel ‘Eén Tegen Allen’ op 5 mei 1995 bij de herdenking van 50 Jaar Bevrijding. In dit spel moest burgemeester Reinders het opnemen tegen elf gemeenteraadsleden, bijgestaan door groepen uit de bevolking. Raadslid en oud-redacteur Wil Vennix slaagde er ondanks de steun van de Deusoneredactie niet in de opdracht tot een goed einde te brengen.

Op de foto van links naar rechts: Ankie van Korven-Verbeek – Sjef Beekman (hoofdredacteur) – Max van Dijck – Wil van Puijenbroek – Wim Castelijns – Ton Derks – Wil Vennix – Toos Soetens. Staande Ad Hoozemans (organisatie).

Aanvulling op FR 1077 + reacties

We kregen een aanvulling op FR 1077, de foto van de Jonge Wacht uit 1941. Volgens mevr. J. Weijers-Wouters uit Hilvarenbeek is nr. 41, de zittende man rechtsonder, haar vader Toon Wouters.

Veel meer oude foto’s vindt u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl, via Facebook of via telefoonnummer 013 – 504 2413.                        Fotostichting Diessen