Diessense carnavalsoptocht

op maandag, 11 februari 2013. Posted in Redactioneel

Door Gerard van Nunen

IMG_4347 Large

Het weer was helder en koud en de weg was breed en schoon. Onder die condities vond in Diessen de door de Stopnaolden georganiseerde optocht plaats op zondagmiddag 10 februari vanaf 13:30 uur.

Aan het beging van de optocht liepen enkele leden van de van de carnavalsvereniging De Stopnaolden, die flyers uitdeelden aan de toeschouwers. Daarin een noodoproep voor vrijwilligers om volgend jaar het carnavalsfeest van de Stopnaolden mee te organiseren. Leon van Bijsterveldt, die afscheid neemt als voorzitter van de Stopnoalden, vertelde dat er dit jaar drie mensen de stuurgroep gaan verlaten. Daarvoor zoekt men vervangers met een affiniteit voor carnaval.

De kleurrijke optocht, met ook een aantal deelnemers die zaterdag al in Haghorst hadden deelgenomen, bestond uit 32 verschillende een-tweetjes, groepen en wagens. Het motto van 2013 'Ge zetter geknipt vur' werd op diverse manieren uitgebeeld.

De Uitslag

Jeugd 1-2-tje: 1. De Kemmerkes, 2. Mirre en Lynn, 3. De dozen van Welten

Jeugd kleine groepen: 1. De Partypoppers, 2. De Ukkies, 3. De Dikke Vrienden Volwassenen kleine groepen: 1. Jong Antiek, 2. F.C.N.G.B., 3. De Bijsterdijckjes

Jeugd, wagens en grote groepen: 1. De Blussers, 2. BV ‘t Waaike, 3. De Jumpers

Volwassenen wagens en grote groepen: 1. D’n Jonge Aonwas, 2. Jong Belége, 3. De Plekkers

Kleine volwassen 1-2-tje: 1. Snutjes Appelmoes, 2. Haot & Nèèd, 3. De LolBroeken

Mooist versierde huis: Docfastraat 7 Diessen

Mooist versierde straat: Zijthorst Grootste zot: Snutjes Appelmoes

Stimuleringsprijs: LMD

Door

Gerard van Nunen