Een lintje voor Maria Spaninks - de Bresser en haar zus José

op dinsdag, 26 april 2016. Posted in Gemeente

De_burgemeester_Jose_en_Maria_met_onderscheiding

Op dinsdag 26 april 2016 vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Tijdens plechtigheden op locatie in Best om 10.00 uur heeft burgemeester Van Aert van de gemeente Best aan mevrouw M.J.C.C. Spaninks - de Bresser (58) uit Diessen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt op het adres Sint Annaweg 5 in Best. Zij was, samen met haar zus José de Bresser, in 1999 oprichter van Stichting Ark van Noah in Best en vanaf het begin secretaris.

Maria en José waren in afwachting van een groep ouderen uit Heeze, toen tot hun grote verassing de gemeentelijke delegatie haar opwachting maakte. Het opspelden van de lintjes vond, zeer gepast, plaats tussen de dieren, waarmee Maria en José zoveel mensen vreugde bezorgen.

De stichting Ark van Noah heeft tot doel om dementerende ouderen, mensen met een beperking en zieke kinderen een leuke dag te bezorgen en hun zintuigen te stimuleren. Dit doen zij door verzorgings- en verpleeghuizen en kinderafdelingen van ziekenhuizen te bezoeken met allerhande dieren (onder andere cavia’s, konijnen, kippen, ezels en honden). Maria Spaninks is daarbij begeleider en verzorger van de dieren. Daarnaast ontvangt de stichting dementerende ouderen in de Stroezelruimte in Best.

Naast haar werkzaamheden voor de Ark van Noah is zij sinds 1998 mantelzorger van een buurvrouw. Voor deze verdiensten werd Maria Spaninks benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bij deze plechtigheid heeft haar zus José de Bresser dezelfde graad ontvangen.

Die ouderen uit Heeze, die zullen wel een andere keer komen.