Een lintje voor Miek Noordermeer

op dinsdag, 26 april 2016. Posted in Gemeente

Burgemeester_Palmen_spelt_Miek_Noordermeer_het_lintje_op

Op dinsdag 26 april 2016 vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats.

Tijdens de plechtigheid op locatie in Diessen om 11.30 uur heeft burgemeester Palmen van Hilvarenbeek aan mevrouw A.M.A.C. Noordermeer - van Alphen (63) bij haar thuis op het adres Van den Elsenstraat 10 in Diessen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Zich niet bewust van het feit dat de familie aan de achterdeur stond en de gemeentelijke delegatie aan de voordeur, was Miek bezig in het naaiatelier, waar ze normaal cursisten ontvangt en begeleidt.

Dat was meteen ook de geschikte ruimte om de gemeentelijke delegatie, de pers en de familie en vrienden te ontvangen en daar werd het lintje dan ook opgespeld door de burgemeester.

Miek Noordermeer is vanaf 1998 secretaris van de Vereniging van Leraressen van het Instituut Cuppens-Geurs in Ugchelen, een koepelorganisatie voor particuliere modevakscholen. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de reorganisatie en modernisering van het instituut. Voorafgaand aan haar bestuurswerk was zij al actief voor de verenging met onder andere het herschrijven van studieboeken en het organiseren van studiedagen.

Daarnaast is zijn sinds 2001 actief als secretaris van het Hasselts Gemengd Kapelle Koor uit Tilburg en is zij sinds 2010 mantelzorger van haar vader.

Op grond van deze verdiensten werd Miek Noordermeer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.