Eerste Human Library in Hilvarenbeek

op vrijdag, 01 juni 2018. Posted in Kunst & Cultuur

Op dinsdag 26 juni

HL_Medium
Op dinsdag 26 juni vindt de eerste Human Library Hilvarenbeek plaats en ‘lenen’ bezoekers in plaats van een boek een bijzonder mens voor een goed gesprek. In de Human Library kunnen zeer uiteenlopende menselijke boeken worden ‘gelezen’: van een ex-verslaafde tot een vluchteling en van een iemand die leeft in armoede tot een ex-prostitué. De ‘boeken’ hebben in hun leven allemaal met een bepaald vooroordeel te maken (gehad) en willen graag meer begrip bevorderen.

Het van oorsprong Deense concept ‘Human Library’ verovert de wereld. Daarom heeft de bibliotheek Hilvarenbeek besloten om de Human Library ook in onze gemeente te organiseren samen met de kerngroep Ongewoon Gewoon.

Hoe werkt Human Library precies? De bezoekers (lezers) kiezen een ‘boektitel’ waarover ze meer willen weten en gaan met het gekozen boek aan tafel zitten. Het ‘lezen’ kan beginnen. Met andere woorden, het ‘boek’ vertelt zijn of haar verhaal. De lezer mag alles vragen, maar het ‘boek’ mag net zo goed vragen stellen aan de lezer. Op deze manier leert de lezer zijn vooroordelen wellicht opzij te zetten. In de ruim 2 uur dat de Human Library open is, kunnen bezoekers diverse boeken ‘lenen’- telkens voor een gesprek van 20 minuten.

Naast de sessies zoals genoemd waarin de lezer een "boek" kiest, zijn er levende boeken die hun verhaal aan je voorlezen ( in de bibliotheek) en waar je aan kunt sluiten om te luisteren. Talents4life zal een workshop verzorgen met het onderwerp: "Ontmoet je vooroordelen’. In deze interactieve workshop maak je kennis met je eigen vooroordelen en hoe je daarmee omgaat. Wees niet bevreesd, het is diepgang met een twist, energie en humor. 

De Human Library Hilvarenbeek vindt plaats op 26 juni van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur in CC Elckerlyc en is vrij toegankelijk voor iedereen.  Voel je welkom! Reserveren is noodzakelijk via het emailadres: wijzijnongewoongewoon@gmail.com.

De komende weken zullen enkele levende boeken zich aan u voorstellen via mail, Facebook of de Hilverbode.

Met vriendelijke groet,

kerngroep Ongewoon Gewoon