Eerste Nollie Dollie Battle in the Box Hilvarenbeek

op zondag, 22 januari 2017. Posted in Jongeren

Op zaterdag 21 januari

nollie_dollie_battle_2017_1

Op zaterdag 21 januari vindt de eerste van de drie Nollie Dollie Battles plaats in the Box

Hilvarenbeek. Op deze avond zullen drie bands de strijd met elkaar aangaan voor de fel begeerde plaats in de finale op 18 maart. Tijdens deze finale kan één van de bands een optreden winnen op het Nollie Dollie Festival dat plaats vindt op Hemelvaartsdag in Diessen.

Tijdens de eerste battle zullen de volgende drie bands de strijd aangaan, namelijk:

Overhaul, Temple Renegade en Revised.

De avond wordt geopend door Revised een vierkoppige Tilburgse band.

Deze door rock ‘n roll ervaren mannen zullen met hun energieke show en krachtige frontman het publiek snel in hun greep hebben .

Als tweede band van de avond zal Overhaul het podium betreden, een vijfkoppige alternative

metalband die met hun zware sound die doet denken aan bands als Leprous en Meshuggah en dat gecombineerd met hun kille muzikale texturen en zwaar romantische muzieklijnen. Door verschillende stijlverschuivingen heeft de band een interessant eclectisch repertoire opgebouwd dat zij in 2017 zullen uitbrengen in hun debuut-album.

Met een aantal succesvolle gigs achter de rug, waaronder Nederlandse poptempel ‘De Melkweg’ en

openen voor internationaal bekende bands Leprous (NO), Agent Fresco (IS) en Voyager (AUS) is de band nu toe aan de volgende stap in hun carrière: het uitbrengen van hun debuut-album in het voorjaar van 2017.

Als derde en laatste band van deze avond speelt Temple Renegade.

Temple Renegade is een heavy rock band uit Den Haag. De band is muzikaal niet zo makkelijk te omschrijven, maar als we de beïnvloedende genres van de band noemen, zoals: Rock, Metal, Stoner, Progressive en andere genres dan heeft u een idee in welke hoek u het moet zoeken. De muziek is ruig, hard, melodieus en er zit toch wat voor iedereen tussen.

De band begon in 2014 met hun demo “Lincoln is dead” en heeft sindsdien een verbeterde line-up, een rijk gevuld tourschema door heel Nederland (in het verleden met opening slots voor Kin-Cobra en Kamchatka), op festivals gestaan en ze hebben zonet hun uit debut EP “Blacked Out Ocean” uitgebacht.

De jury zal net als vorig jaar bestaan uit een publieksjury en vakjury. Bezoekers mogen per avond stemmen op hun favoriete band en een vakjury heeft het andere gedeelte van de stemmen. Een combinatie van beide jury’s bepaald welke band uiteindelijk naar de finale mag.

Dus als jij mede wil bepalen wie er door gaat naar de finale op 18 maart zorg dan dat je er zaterdag 21 januari op tijd bent om jouw stem te laten horen.

De Nollie Dollie Battles zijn gratis toegankelijk en de zaal zal om half negen open gaan.

The Box staat aan de Bukkumweg 30a te Hilvarenbeek

Voor meer info:

www.nolliedollie.nl

www.ojcthebox