Ereboog op kruispunt Willibrordusstraat-Echternachstraat-Julianastraat t.g.v. de inhuldiging van burgemeester Nijssen op 7 april 1923.

op zaterdag, 02 maart 2013. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 898

FR 898 Ereboog uit 1923 FSD3-2245

Bijgaande foto is bijna 90 jaar geleden gemaakt ter gelegenheid van de installatie van burgemeester Nijssen, op 7 april 1923. Op de kruising van de Willibrordusstraat-Echternachstraat-Julianastraat stond een grote ereboog opgesteld. Aan beide kanten, zowel van de kant van Hilvarenbeek als van Middelbeers was hij fraai versierd met dennegroen, papieren bloemetjes en slingers. Twee grote schilden met het wapen van Diessen en de Nederlandse leeuw prijkten links- en rechtsboven. Daartussen stond met grote letters het woord WELKOM. Deze foto is gemaakt van de westkant, dus vanuit de richting Hilvarenbeek. De namen van de kinderen zijn ons niet bekend. Op de achtergrond zien we enkele huisjes, die na de oorlog zijn afgebroken. Voorheen maakte de Julianastraat hier een bocht naar rechts, via de huidige parallelweg. Later is de weg rechtgetrokken. Op de plaats van de huisjes kwam het pakhuis van de CAV, het Boerenbondsgebouw, dat intussen ook al weer gesloopt is. Linksboven is nog een stukje van het toenmalige gemeentehuis te zien, nu bakkerij Van Hulten.

Burgemeester Nijssen was van 1923 tot 1931 burgemeester van Diessen. Gerardus Nijssen was op 30 januari 1874 te Meyel geboren en overleed op 30 maart 1932 te Diessen. Hij woonde in Villa Maria aan de Beekseweg.