Erepenning gemeente Hilvarenbeek voor Piet Verhoeven

op woensdag, 06 juni 2018. Posted in Gemeente

Persbericht – 4 juni 2018

Erepenning gemeente Hilvarenbeek voor Piet Verhoeven

Op woensdag 6 juni 2018 heeft burgemeester Ryan Palmen tijdens een feestelijke avond met als thema ‘de kracht van samen doen’ voor de inwoners van Hilvarenbeek in Cultureel Centrum Elckerlyc (Achter Het Raadhuis 2, Hilvarenbeek) aan de heer P.H.J. Verhoeven uit Esbeek de erepenning van de gemeente Hilvarenbeek uitgereikt.

Piet Verhoeven (71) heeft op diverse gebieden een grote bijdrage geleverd aan de samenleving. Hij is hét boegbeeld van de coöperatieve gedachte waarmee hij diverse, tastbare resultaten realiseerde die allen de leefbaarheid van de samenleving ten goede zijn gekomen.

Piet is voorzitter van dorpscoöperatie Esbeek en stelde ruim tien jaar terug samen met een aantal andere inwoners een gezamenlijk doel: Esbeek wordt het voorbeelddorp van Nederland. De eerste vier speerpunten waren: kopen en exploiteren van een eigen coöperatief café, bouwen van starterswoningen, goede faciliteiten voor onderwijs/sport en zorg/wonen voor ouderen. De verschillende projecten die hij heeft geïnitieerd en/of waaraan hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd, hebben het gezamenlijke doel zeker dichterbij gebracht.

Daarnaast is Piet meer dan actief in de energietransitie. Hij is betrokken bij coöperatie Hilverstroom en Hilverglas. Regelmatig wordt hij als vraagbaak benaderd door regionale, en zelfs door internationale partijen.

Als blijk van waardering, genegenheid en dankbaarheid voor zijn grote verdiensten voor de gemeente Hilvarenbeek ontving de heer Verhoeven de erepenning van de gemeente Hilvarenbeek.

Op woensdag 6 juni 2018 is omstreeks 21.30 uur in de Rabotheaterzaal een feestelijke avond met als thema ‘De kracht van samen doen’ afgesloten. Piet Verhoeven heeft deze avond mede georganiseerd, in het verlengde van een werkbezoek eerder die middag. Dat was bij uitstek een passend moment om hem de gemeentelijke erepenning uit te reiken.

Helaas hebben we nu geen foto van Piet beschikbaar; je kunt zijn facebook pagina raadplegen via:

https://nl-nl.facebook.com/piet.verhoeven.77