Extra maatregelen vangen afwezigheid zichtbare politie Decibel op

op donderdag, 16 augustus 2018.

PERSBERICHT – 15 augustus 2018

Extra maatregelen vangen afwezigheid zichtbare politie Decibel op
Gisteravond bereikte de gemeente Hilvarenbeek het nieuws dat de politievakbond actie gaat voeren tijdens Decibel outdoor 2018 dat plaatsvindt op 17, 18 en 19 augustus op het festivalterrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Door deze actie is er geen zichtbare politie aanwezig op het festivalterrein. Vandaag heeft de gemeente overleg gehad met de politie, het openbaar ministerie en de organisatie b2s over onder welke voorwaarden het festival door kan gaan.

Aanvullende afspraken borgen de veiligheid van en rondom het evenement De organisatie b2s is - net als voorgaande jaren - verantwoordelijk voor de veiligheid van het evenement. De politie ondersteunt de organisatie hierbij. Deze ondersteuning blijft de politie bieden, maar niet óp het festivalterrein. Op het festivalterrein neemt professionele beveiliging deze taak van de politie over en ziet erop toe dat zo’n 50.000 bezoekers op een veilige manier van het festival kunnen genieten. Dit beveiligingsbedrijf heeft veel ervaring met het evenement. De gemeente ziet, net als andere jaren, toe op naleving van de voorwaarden die gesteld zijn op het gebied van openbare orde en veiligheid in de verleende vergunning.

‘Zero tolerance’ beleid blijft van kracht Alle afspraken die gemaakt zijn in de voorbereiding gaan dan ook gewoon door. Bezoekers lezen deze terug in de huisregels. Het ‘zero tolerance’ beleid blijft van kracht. Dit betekent dat geen enkele vorm van soft- en/of harddrugs zijn toegestaan. Als een bezoeker in het bezit is van drugs neemt de beveiliging de drugs in en ontzegt de bezoeker toegang tot het festivalterrein. De politie blijft betrokken bij het evenement en treedt bij dringende situaties ook op. Hetzelfde geldt voor meldingen in de omgeving van het festivalterrein. Daarnaast zijn er meerdere andere partijen die er voor zorgen dat het evenement veilig kan verlopen, zoals handhavers en verkeersregelaars.

De gemeente en b2s werken nauw samen aan dit evenement en zetten zich er dan ook voor in om de editie van 2018 veilig te laten verlopen.