Zes Diessense Jong Nederlanders nationaal kampioen in 1965

op dinsdag, 26 maart 2013. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 900

FR 900 - Jong Nederland nationaal kampioen cor
Een mijlpaal: De negenhonderdste foto in deze rubriek. En we zijn nog lang niet aan het eind van ons Latijn. Bijgaande foto uit 1965 was voor zes Diessense jongens van Jong Nederland, de jeugdbeweging waar veel jongens in Diessen lid van waren (en nog steeds zijn) ook een mijlpaal in hun nog jonge leven. Ze staan hier in uniform apetrots maar dodelijk vermoeid, beladen met bloemen en prijzen voor café Kerkzicht aan de Heuvelstraat. Het is zondag 18 juli 1965 en ze zijn zojuist teruggekeerd van Geleen waar ze de eerste prijs behaalden op het Nationaal Toernooi van Jong Nederland: nationaal kampioen zijn ze dus geworden. Door fanfare St. Willibrordus zijn ze muzikaal ingehaald, waarna ze een receptie kregen aangeboden in Kerkzicht. Gust de Vries zette het vendel, zoals men bij Jong Nederland zo'n groep noemde, op de foto.
 
V.l.n.r. Jan van Helvoirt, Noud van Gils, Wil van den Hout, Ad van Doormaal en Ad Reijrink. Geknield vendelleider Rien Schilders.
(Deze foto is eerder gepubliceerd in nr. 82 van Tussen Paradijs en Toekomst, het tijdschrift van de Heemkundige Kring Ioannes Goropius Becanus. Dit artikel, geschreven door medewerkers van onze Fotostichting, was een eerbetoon aan Gust de Vries, de grote motor achter de Fotorubriek en de inspirator van onze Fotostichting. Gust overleed in 2007 op 90-jarige leeftijd. Het artikel is ook te zien op onze website, onder 'Verhalen').
Veel meer oude foto's treft u aan op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl of via telefoonnummer 504 2413.

Fotostichting Diessen