Gemeente Hilvarenbeek ontvangt sleutel sportaccommodatie Roodloop

op dinsdag, 26 juni 2018. Posted in Gemeente

Op vrijdag 29 juni om 10.30 uur

Gemeente Hilvarenbeek ontvangt sleutel sportaccommodatie Roodloop

Burgemeester Palmen ontvangt vrijdag 29 juni om 10.30 uur namens de gemeente Hilvarenbeek de sleutel van de sportaccommodatie aan de Roodloop. Hiermee wordt de gemeente eigenaar van het gebouw; een zwembad met een sporthal.

Een jaar geleden – juli 2017 – gaf voormalig wethouder Van de Wiel het startsein voor Pellikaan bouwbedrijf en Hellebrekers Technieken om te beginnen met de bouw. Het resultaat is een compact gebouw van hoge kwaliteit met veel sportmogelijkheden voor allerlei typen sporters. Leden van sportverenigingen hebben actief meegedacht en meegepraat over hoe hun (sport)wensen verwerkt konden worden in het ontwerp. Het meest bijzondere van het gebouw is dat het duurzaam is, ‘all electric’. Dat betekent dat alle benodigde energie elektrisch is, er wordt geen gas afgenomen. Via zonnepanelen wordt energie opgewekt en tegelijkertijd gaat er zo min mogelijk energie verloren door goede isolatie en het gebruik van LED lampen.

Een werkgroep boog zich over de inrichting van de buitenruimte. Diverse verenigingen, zoals de hockeyclub, het Biodiversiteits-team, de vereniging Natuur en Milieu en enkele omwonenden dachten met ons mee over hoe de ruimte rondom het gebouw het beste benut kon worden voor parkeren van auto’s en fietsen. De groep is erin geslaagd om deze ruimte ‘groen’ in te richten met een variatie aan bomen en planten. Ook is er gedacht aan een goede wateropvang. Begin september is de eerste fase - rondom de toegangsweg - klaar. Vervolgens wordt het nieuwe parkeerterrein aangelegd en het bestaande parkeerterrein weer netjes gemaakt.

De gemeenteraad beslist 5 juli over wie het gebouw gaat beheren. De exploitant kan vanaf dan in gesprek met de sportvereniging om te komen tot een rooster. De verwachting is dat de accommodatie opent in september. Deze officiële opening vieren we dan ook groots. Iedereen is hierbij van harte welkom.