Gemeente Hilvarenbeek stelt rookverbod in bos- en natuurgebied op

op dinsdag, 23 juli 2019. Posted in Gemeente

Gemeente Hilvarenbeek stelt rookverbod in bos- en natuurgebied op

De natuur in de gemeente Hilvarenbeek is prachtig maar ook kwetsbaar. Dat geldt zeker op dit moment. Vanwege de aanhoudende droogte en de weersverwachtingen voor de komende periode, is er sprake van verhoogd risico op natuurbranden. Een klein brandje in het bos kan al snel uit de hand lopen. Het grote gevaar van natuurbranden is de onbeheersbaarheid.


Verbod geldt per direct
De gemeente vindt het belangrijk alle maatregelen te nemen om natuur- en bosbranden te voorkomen en heeft daarom per direct besloten een rookverbod in te stellen. Het rookverbod houdt het volgende in: het is verboden in bos- en natuurgebieden binnen de gemeente Hilvarenbeek te roken of brandende en/of smeulende voorwerpen bij u te hebben.

Wat te doen bij brand?
Ontdekt u een brand in een natuurgebied? Waarschuw dan onmiddellijk de brandweer door 112 te bellen. Geef duidelijk aan waar de brand is. Denk hierbij aan herkenbare punten zoals een ANWB-paddenstoel, informatieborden, straatnamen of gps-coördinaten. Verlaat het gebied zo snel mogelijk tegen de wind- of rookrichting in. Probeer de brandweer op te vangen voor eventueel aanvullende informatie.

Wanneer wordt het rookverbod opgeheven?

De komende periode wordt het weer warm in Nederland. Het rookverbod zal nog tot ver in het najaar noodzakelijk zijn. Via social media en de website informeert de gemeente over verdere ontwikkelingen.