Gemeenteraad wil Maarten van de Donk als nieuwe burgemeester

op donderdag, 24 oktober 2019. Posted in Gemeente

Persbericht | 24 oktober 2019

Maarten_van_de_Donk_en_logo

Op donderdag 24 oktober 2019 heeft de gemeenteraad besloten om Maarten van de Donk voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van Hilvarenbeek. De burgemeestersvacature ontstond op 1 april 2019 toen Ryan Palmen – na bijna 9 jaar – de overstap maakte van Hilvarenbeek naar Horst aan de Maas. Harrie Nuijten is vanaf die datum benoemd tot waarnemend burgemeester van Hilvarenbeek.

42 kandidaten

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad heeft de afgelopen maanden de sollicitatieprocedure in een goede sfeer en samenwerking voorbereid en gevoerd. De procedure begon dit voorjaar met het opstellen van de profielschets waar ook inwoners inbreng voor aanleverden. Uit 42 kandidaten – 15 vrouwen en 27 mannen - koos de gemeenteraad vandaag voor Maarten van de Donk.

Voorgedragen kandidaat

De voorgedragen kandidaat woont in Rotterdam. Hij was vanaf 2010 tot april 2017 lid van de gemeenteraad van Rotterdam en gedurende een deel van deze periode fractievoorzitter. Daarvoor was hij vanaf 1998 tot 2006 dagelijks bestuurder (vergelijkbaar met de functie van wethouder) van de deelgemeente Noord Rotterdam, met 50.000 inwoners. Hij bekleedde daar diverse portefeuilles. Als senior adviseur heeft hij ruime kennis en kunde op het gebied van, onder andere, het signaliseren en handelen bij radicalisering en jeugd.

Vervolg van de procedure
De voordracht van de gemeenteraad is een belangrijke stap maar de procedure is hiermee nog niet afgerond. De volgende stap is dat de voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren. Zij draagt de kandidaat voor aan de Koning. Zodra het benoemingsbesluit is ondertekend, is de benoeming definitief. Het streven is dat Maarten van de Donk op 18 december 2019 kan worden geïnstalleerd als burgemeester van Hilvarenbeek.