Gezin van veldwachter Kees en Roos Schoenmakers-Olieslagers in de Heuvelstraat, augustus 1924

op woensdag, 06 november 2013. Posted in Fotorubriek

Fotorubriek 916

FR_916_-_Fam._Schoenmakers_Diessen_1924_repro_Gust_de_Vries_938-18
Bijgaande foto uit 1924 toont het gezin van Kees en Roos Schoenmakers-Olieslagers bij hun huis in de Heuvelstraat. Kees Schoenmakers was van 1912 tot 1932 veldwachter van de gemeente Diessen. Hij is daarna nog tot 1943 gemeentebode en gemeenteopzichter geweest.
Dit staat te lezen in de binnenkort te verschijnen Hers en geens dur Diessen deel 21. Hans Schoenmakers schrijft daarin een hoofdstuk, getiteld 'De laatste veldwachter van Diessen', waarin hij alle veldwachters sinds 1810 de revue laat passeren. Op deze foto, die ook in het boekje staat, zien we veldwachter Schoenmakers in vol ornaat, in uniform en met sabel, tussen zijn gezin.
 
Op de foto het gezin van veldwachter Kees en Roos Schoenmakers-Olieslagers in de Heuvelstraat, augustus 1924.
V.l.n.r. staande: Fons – Frans – Piet – Marie – Jan – Louis; zittend: Kees en Roos met tussen hen Janus en Wim.
 
Hers en geens dur Diessen deel 21 wordt op zondag 17 november a.s. vanaf 13.00 uur gepresenteerd in de Gildezaal van partycentrum Hercules. Wil Vennix zal dan een presentatie houden getiteld "Het verleden van de Toekomst" over de geschiedenis van de ontginningsboerderijen aan de Beerseweg. Daarna zullen de beide redacteuren Ad van Doormaal en Wil Vennix het eerste exemplaar aanbieden. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft, is van harte welkom.

Meer bijzonderheden over deze nieuwe uitgave vindt u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl of via telefoonnummer 504 2413.

Fotostichting Diessen