Gratis cursus Politiek Actief

op vrijdag, 08 juli 2016. Posted in Gemeente

Voor inwoners van Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk

Drie_gemeenten

Op 21 september 2016 start in de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk de cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed uit kunnen oefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus geschikt.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten met elk een ander thema, afwisselend in Goirle en Oisterwijk. Naast theoretische kennis verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden zoals debatteren en krijgen ze een training over lobbyen bij de gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en lopen ze een (korte) stage bij een politieke partij of bij de gemeente.

Meer informatie en inschrijven

De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Meer informatie over de cursus is te vinden op https://www.prodemos.nl/leer/cursussen/cursus-politiek-actief-prodemos/ of op www.oisterwijk.nl/politiekactief. Er is ruimte voor in totaal 25 cursisten verdeeld over de drie gemeenten. Inschrijven kan door vóór 1 augustus een mail te sturen onder vermelding van naam en adres naar Gerrit-Jan de Ruiter, griffier van de gemeente Hilvarenbeek: g.d.ruiter@hilvarenbeek.nl.