Grote finale Nollie Dollie Battle 2018 in the Box

op vrijdag, 30 maart 2018. Posted in Jongeren

Op zaterdag 31 maart

Season_Crow

Zaterdag 31 maart vindt in de The Box de grote finale plaats van de Nollie Dollie Battles 2018 en daarmee wordt de eerste naam van het Nollie Dollie Festival bekend. Na drie wervelende voorrondes gaan dit jaar in de finale Chigurh, Delusionals en Season Crow de muzikale battle met elkaar aan op het podium. We stellen ze aan u voor in willekeurige volgorde (volgorde loting gebeurt op de avond zelf):

CHIGURH

Chigurh's muziek kan niet meteen in een hokje worden gestopt en is gemaakt om het podium en de menigte in vuur en vlam te zetten. Beschreven als zware muziek met een zachte aanraking, serveert de muziek een breed publiek. De nummers zijn gebaseerd op worstelingen uit het leven van de muzikanten en nemen de luisteraars mee op een emotionele reis door de gevoelens van de bandleden.

DELUSIONALS

Delusionals maakt sferische, elektronische indie. De zwevende vocalen brengt je in een trance, versterkt door karakteristieke gitaargeluid leunend op geheimzinnige synthesizers en sfeergeluiden die als een deken over de muziek heen vallen. De muziek heeft het dromerige van Warpaint, het geheimzinnige van Radiohead en het stemgebruik van Florence + the Machine.

SEASON CROW

De muziek die Season Crow maakt is niet in één woord of genre te beschrijven. Deze  band brengt het publiek een milkshake van Funk, Rock en Hip-Hop, begeleid door twee rappers. Dit zorgt allemaal voor een zeer dynamische ervaring waar een gezonde mix van dansen en headbangen zeker te pas zal komen!

Na de laatste finalist zal de winnaar van 2017, Temple Renegade, een mini concert geven. Temple Renegade is een heavy rock band uit Den Haag. De band is muzikaal niet zo makkelijk te omschrijven, maar als we de beÏnvloedende genres van de band noemen, zoals: Rock, Metal,Stoner, Progressive en andere genres dan heeft u een idee in welke hoek u het moet zoeken. De muziek is ruig, hard, melodieus en er zit toch wat voor iedereen tussen.

De band begon in 2014 met hun demo “Lincoln is dead” en heeft sindsdien een verbeterde line-up, een rijk gevuld tourschema door heel Nederland (in het verleden met opening slots voor Kin-Cobra en Kamchatka), op festivals gestaan en ze hebben net hun debUut EP “Blacked Out Ocean” uitgebacht.

Na Temple Renegade zal de vakjury de uitslag bekend maken en weten we wie er op het Nollie Dollie Festival staat. De jury zal net als vorig jaar bestaan uit een publieksjury en vakjury.

Bezoekers mogen per avond stemmen op hun favoriete band en een vakjury heeft het andere gedeelte van de stemmen. Een combinatie van beide jury’s bepaald welke band uiteindelijk de winnaar wordt en op het Nollie Dollie festival mag gaan spelen.

Dus als jij mede wil bepalen wie er de finale gaat winnen, zorg dan dat je er zaterdag

31 maart op tijd bij bent om jouw stem te laten horen.

De Nollie Dollie Battles zijn gratis toegankelijk en de zaal gaat dit keer al om 20.00 uur open en de eerste band start om 21.00 uur

The Box staat aan de Bukkumweg 30a te Hilvarenbeek

www.nolliedollie.nl

www.ojcthebox.nl