Haghorst klaar voor vierde editie blubberrun

op dinsdag, 02 juli 2019. Posted in Hobby & vrije tijd

Op 7 juli 2019

foto_deusone_R

De 4e editie van de EDN Blubberrun is op zondag 7 juli. De start, finish en de feestavond zijn op sportpark De Haan in Haghorst. Jeugdteams starten om 11:00 uur en de seniorenteams starten om 12:45 uur.

Het duurt nog even voor het Spektakel in augustus weer losbarst. Maar op sportief gebied is er aanstaande zondag 7 juli weer spektakel genoeg in Haghorst. De kern maakt zich dan namelijk op voor de traditionele Blubberrun.

 Voor zowel de deelnemers als de kijkers een mooi evenement om bij te zijn. In 2016 werd de Blubberrun ter ere van het zestigjarig bestaan van sportverenging EDN ’56 voor het eerst georganiseerd. Meteen een succes en de organisatoren van toen besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te gaan maken. De EDN Blubberrun is een unieke obstacle run door heel Haghorst. Je rent, klautert, springt en zwemt door de blubber naar de finish. De run is bijna 8 kilometer en de deelnemers bedwingen meer als 30 obstakels.

Teamverband

Dit doen de sportievelingen echter niet alleen, maar in teamverband. De teams bestaan uit 5 deelnemers en de teamgenoten hebben elkaar dit jaar volgens de organisatie harder nodig dan ooit. En de belangstelling voor de Blubberrun van de teams is groot. “ Deze vierde editie was dit jaar zowat binnen een week uitverkocht! “, aldus mede-organisator Herman Reijrink.

136 teams

De magische grens van 136 teams is behaald met de deelname van 36 jeugdteams en 100 seniorenteams. Wie niet mee kan doen, kan gelukkig gratis komen kijken hoe de deelnemers zich in het zweet en in de blubber banen. Spektakel genoeg dus!

Feestavond

Na de EDN Blubberrun is er natuurlijk een heuse feestavond (gratis entree) met onder andere DJ Sil Smetsers en niemand minder dan de dance-act STARKOO, bekend van de hits “Ik wil je”, “Vrij zijn” en “Zo ver weg”.