Helmi van der Loo-Timmermans ontvangt Koninklijke onderscheiding

op woensdag, 24 oktober 2018. Posted in Gemeente

Helmi van der Loo-Timmermans ontvangt Koninklijke onderscheiding
Op dinsdag 23 oktober 2018 reikte burgemeester Ryan Palmen een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Van der Loo-Timmermans. Deze uitreiking vond plaats tijdens een informele bijeenkomst van de Stichting Sportief Bewegen 60+.

Mevrouw Helmi van der Loo-Timmermans (72) uit Hilvarenbeek is ruim 38 jaar op diverse fronten bijzonder actief in de Hilvarenbeekse samenleving. Tal van maatschappelijke organisaties mogen rekenen op haar tomeloze inzet. Zo is zij sinds 1980 betrokken bij de R.K. Parochie H. Norbertus, onder meer als lector. Daarnaast is ze sinds 1992 collectecoördinator van het Prinses Beatrix Spierfonds in Hilvarenbeek en sinds 2000 ook vrijwilliger voor ContourdeTwern waarbij zij zich als buurtondersteuner sterk maakt voor en steun biedt aan kwetsbare bewoners. Zij is bovendien lid van de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente (Hilvarenbeek), lid van de sportraad en vrijwilliger bij de Hilvarenbeekse Bibliotheek. Sinds 2012 is mevrouw Van der Loo-Timmermans voorzitter van de Stichting Sportief bewegen 60+. Tijdens een afscheidsmoment van meerdere bestuursleden heeft zij de Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen.

Vanwege haar grote verdiensten en inspanning voor de Hilvarenbeekse samenleving werd mevrouw Van der Loo-Timmermans benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.