Herdenking oorlogsslachtoffers in Diessen

op woensdag, 02 mei 2018. Posted in Evenementen

OP VRIJDAG 4 MEI

Herdenking oorlogsslachtoffers in Diessen

Vrijdag 4 mei is de dag waarop we in het hele land alle Nederlandse oorlogsslachtoffers herdenken. Het gaat daarbij om Nederlandse oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook om mensen die zijn omgekomen in oorlogen en vredesoperaties waar Nederland bij betrokken was na de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de herdenking in Diessen staan we vooral stil bij de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Diessen en herdenken we in het bijzonder de Diessense inwoners die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast staan we stil bij het grote goed dat vrede heet.

We starten de herdenking om 19.30 uur met een stille tocht vanaf Partycentrum Hercules naar het oorlogsmonument aan de Kerksingel in Diessen, in aanwezigheid van beide gilden Sint Joris en Sint Sebastiaan. Tijdens de herdenking legt Burgemeester Palmen een krans, namens de gemeente Hilvarenbeek, bij het oorlogsmonument. Daarnaast lezen een aantal kinderen een gedicht voor om het gedachtegoed levend te houden. Het Diessens mannenkoor en harmonie Sint Willibrordus verzorgen een muzikale bijdrage aan de herdenking. De herdenking wordt rond 20.15 uur afgesloten.

Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

Comité Diosna