Het gezin van Toon en Lies Vennix-Diepstraten in 1955

op maandag, 31 december 2018. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK NR. 1050

FR_1050_-_Familie_Vennix-Diepstraten

De Fotostichting Diessen wenst iedereen alle goeds voor 2019 toe!

In deze 1050e Fotorubriek hebben we een foto uit 1955 van het gezin van Toon en Lies Vennix-Diepstraten. Ze woonden aan de Heistraat (nu nummer 6), vlakbij de ouderlijke boerderij van de familie Vennix (nu Heistraat 7). Toon en Lies kregen in totaal negen kinderen, Betsie en Ad waren in 1955 nog niet geboren. Twee kinderen, Piet en Betsie, kwamen in hun jonge jaren door ongelukken om het leven.

Op de foto v.l.n.r. Bart – Wim – Tonnie – Piet – vader Toon – Riet – Annie – moeder Lies met in haar armen Antoon.

Op de achtergrond ziet u de toenmalige woning, die de familie Vennix gekocht heeft van Wim van Beurden. Wim bouwde het huis toen hij terugkeerde uit Nederlands Indië (nu Indonesië). De bouwstijl van de woning herinnerde aan Indië en dat gold ook voor de naam die Wim zijn huis gaf: ‘de Dessa’ (het Indische woord voor ‘dorp’). Volgens de overlevering hield Wim van Beurden er een nogal ruige levensstijl op na. Blijkbaar was het leven hier niet avontuurlijk genoeg, want na enige jaren vertrok hij naar Suriname.

Veel meer oude foto’s treft u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan telefonisch op 013 504 2413, via Facebook of via info@fotostichtingdiessen.nl.