Hilvarenbeek ondertekent Code Verantwoord Marktgedrag Thuisondersteuning

op donderdag, 17 december 2015. Posted in Gemeente

Persbericht gemeente– 16 december 2015

De gemeente Hilvarenbeek heeft besloten de Code Verantwoord Marktgedrag

Thuisondersteuning te ondertekenen. Wethouder Bernd Roks noemt dat ‘niet meer dan logisch’. "Samen met Dongen, Goirle en Oisterwijk hebben we eind 2014 de huishoudelijke ondersteuning ingekocht, op een manier die naadloos aansluit bij de code die er nu ligt.” De code moet ertoe bijdragen dat alle partijen - opdrachtgevers en aanbieders - zich samen inzetten voor de kwaliteit en continuïteit van de maatschappelijke ondersteuning, vanuit het belang van de klant.

 

Handvat

De code is onlangs opgesteld door de staatssecretaris van WVS naar aanleiding van de financiële problemen bij thuishulporganisaties. Hij biedt handvatten voor alle partijen om de veranderingen in de ondersteuning duurzaam en op een goede manier vorm te geven: met oog voor de belangen van de klant, voor een faire prijs, en in goed overleg met alle betrokkenen.

Van uren naar resultaten

“Uitgangspunt voor ons is onder andere dat kwalitatief goede ondersteuning een prijs heeft en dat wij die ook betalen”, zegt Roks. “Daarnaast gaan we op een andere manier om met hulp: meer aandacht voor zelfredzaamheid, en voor informele en vernieuwende oplossingen, in samenwerking met de klant én zorgaanbieders. Vandaar dat we de code ook ondertekenen, en onze partners stimuleren om dat ook te doen.”

Hilvarenbeek is één van de gemeenten die huishoudelijke ondersteuning aanbieden aan inwoners die dat nodig hebben. Wel is de aanpak veranderd|: resultaatgericht én rekening houdend met de zelfredzaamheid en mogelijkheden van inwoners en hun omgeving.

Ook kunnen inwoners gebruik maken van de Huishoudelijke Hulp Toelage.