Hilvarenbeek zoekt wethouder via open sollicitatie

op dinsdag, 12 november 2019. Posted in Gemeente

Persbericht – 12 november 2019

Hilvarenbeek zoekt wethouder via open sollicitatie

Hilvarenbeek gaat via een open sollicitatieprocedure op zoek naar een wethouder voor de portefeuille volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en duurzaamheid.

De vacature is ontstaan nadat wethouder Guus van der Put vanwege persoonlijke omstandigheden zijn taken heeft neergelegd. Geïnteresseerden kunnen tot 26 november 2019 reageren.

Verloop van de selectieprocedure

Een selectiecommissie van vijf raadsleden beoordeelt de ingekomen brieven en voert de gesprekken met kandidaten. In de commissie zijn raadsleden vertegenwoordigd van HOI Werkt, Gemeenschapslijst, VVD en CDA. De commissie streeft ernaar de procedure voor de jaarwisseling af te ronden en de nieuwe wethouder in januari aan de raad voor te dragen. In de tussentijd nemen de andere twee wethouders de portefeuille waar van de vertrekkende wethouder.

Profiel kandidaat

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij of zij de uitgangspunten van het raadsbrede programma onderschrijft. Bestuurlijke kwaliteiten en de vereiste competenties zijn leidend. Het is een pre als de wethouder in de gemeente Hilvarenbeek woont. Een uitgebreid functie- en competentieprofiel staat op www.hilvarenbeek.nl/vacatures.