Hilvarenbeekse Uitdaging

op woensdag, 06 juni 2018. Posted in Belangenbehartiging

Nieuwsbrief juni 2018

Foto_totaal

Heeft u als vereniging of stichting een wens, maar ontbreken de kennis, kunde, materialen of financiën? Of heeft u een goed initiatief waarbij u ondersteuning kunt gebruiken? De Hilvarenbeekse Uitdaging helpt u graag! Ook horen we het graag als u als ondernemer maatschappelijk wilt ondernemen in uw eigen gemeente, uw aanbod kunt u aangeven via info@hilvarenbeekseuitdaging.nl

Samen maken we Hilvarenbeek nog iets mooier!

In deze nieuwsbrief leest u meer over:

  • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
  • Week van de jonge mantelzorger
  • De kracht van samen doen!
  • Roefelen Biest-Houtakker
  • Gezocht
  • Hilverportal

AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is een nieuwe Europese wet die vanaf 25 mei 2018 van kracht is gegaan. Wij informeren u graag hoe wij hier mee omgaan. Evenals u van ons gewend bent nemen wij de door u aan ons versterkte gegevens uiterst serieus en willen wij u graag informeren over ons beleid , die wij hebben gevat in een privacy statement.

http://hilvarenbeekseuitdaging.nl/disclaimer

Wij hebben ook niet alle wijsheid in pacht dus mocht u tips/adviezen hebben dan horen wij dit graag.

Week van de Jonge mantelzorger

Van 4 t/m 10 juni is de Week van de Jonge Mantelzorger! 12 Brabantse gemeentes besteden deze week aandacht aan jonge mantelzorgers. Dit zijn jongeren met een 'hulpbehoevend gezinslid'. Hier zorgen ze voor, maken ze zich zorgen om of moeten hierdoor zorgen missen. Op donderdagmiddag 6 juni organiseert Contour de Twern een panna voetbal toernooi. Leerlingen van alle basisscholen nemen het op tegen de Gemeente Hilvarenbeek! Met heel veel dank aan Albert Heijn Hilvarenbeek, Coop Hilvarenbeek, C.C. Elckerlyc, Rabobank Hart van Brabant, Jongerenwerk Hilvarenbeek en tandartspraktijk Tilburg voor jullie bijdrage. https://youtu.be/Hem68gI4n0A

De kracht van samen doen!

Op woensdagavond 6 juni organiseert de gemeente met ondersteuning van de dorpscoöperaties een feestelijke avond om de kracht van onze Hilvarenbeekse samenleving te vieren. Het wordt een inspirerende avond om van elkaar te leren, elkaar te leren kennen en actief mee te denken over de toekomst van Hilvarenbeek. Een cabaretier – wiens naam we nog even geheim houden - zorgt ervoor dat er deze avond ook voldoende gelachen wordt. We sluiten de avond af met live muziek en een drankje. Woensdag 6 juni van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Deze avond vieren we dat er al veel initiatieven zijn en dat dit aantal nog steeds groeit. Samen zorgen we ervoor dat het fijn wonen, werken en verblijven is in onze gemeente. Daar mogen we trots op zijn.Reserveer uw kaartje. Entree is gratis, maar het is wel nodig om een kaartje te reserveren. Dat kan via www.elckerlyc.nu

Roefelen Biest-Houtakker

Na een succesvolle roefeldag in Esbeek, is dit jaar Biest-Houtakker aan de beurt. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Tijdens een roefeldag kunnen kinderen van de basisschool een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties en waar mogelijk actief meehelpen.

Wil je als ondernemer uit Biest-Houtakker ook je bedrijf openstellen? En laten zien hoe leuk en interessant jouw beroep is?

Roefelen Hilvarenbeek is nog op zoek naar bedrijven die mee willen doen op vrijdag 22 juli a.s.

Meer informatie? Neem contact op met Wendy Stads via info@roefeldag-hilvarenbeek.nl

GEZOCHT!!!

Nog steeds krijgen we vragen binnen, die niet meteen gematcht kunnen worden. Daarom via deze nieuwsbrief nogmaals een oproep:

KNUTSELMATERIALEN GEZOCHT!

Voor het kinderprogramma van Elastiek, zijn we op zoek naar emmers, spijkers, schroeven, bierdopjes, touw, hout etc.

PLASTIC TONNEN MET EEN DEKSEL OVER??

Voor een jongerenorganisatie zijn we op zoek naar afsluitbare emmers, voor het opbergen en vervoeren van materialen, ze hoeven niet nieuw te zijn, wel schoon!

Hilverportal

De digitale ontmoetingsplaats voor en door inwoners van Hilvarenbeek.

Steeds meer inwoners uit Hilvarenbeek vinden hun weg naar Hilverportal. Op deze site vind je diverse rubrieken: 

  • help elkaar: vraag en aanbod, vacaturebank en een uitleenservice
  • actueel: evenementenkalender, nieuws en columns
  • mediacenter: vloh, beek in beeld en een fotorubriek

Tevens kun je hierop alle gegevens vinden van bedrijven en organisaties in de Gemeente Hilvarenbeek.

Door in te loggen op www.hilverportal.nl kun je heel eenvoudig zelf iets toevoegen. Van een vraag tot een evenement in de kalender plaatsen.

Ook de Hilvarenbeekse Uitdaging kun je hierop vinden, heb je een vraag of wil je iets aanbieden, laat het ons weten via www.hilverportal.nl/doe-het-samen/de-uitdaging.