Hilvarenbeekse Uitdaging - Nieuwsbrief maart 2018

op dinsdag, 06 maart 2018. Posted in Belangenbehartiging

Hilvarenbeekse Uitdaging - Nieuwsbrief maart 2018

Het eerste jaar was top!

Op 22 maart 2017 vond in Hercules de allereerste Beursvloer van Hilvarenbeek plaats. Na dit mooie evenement waar ruim 100 bedrijven en organisaties elkaar hebben ontmoet, kennis, kunde en materialen hebben gedeeld is de Hilvarenbeekse Uitdaging van start gegaan. Afgelopen jaar hebben we ervoor gezorgd dat er ruim 160 matches zijn ontstaan met een maatschappelijke waarde van euro 150.000,00.

Ook In de eerste maanden van dit jaar zijn er al veel mooie samenwerkingen ontstaan. In deze nieuwsbrief kunt u hierover lezen en u aanmelden als u een vraag of aanbod heeft! Samen maken we Hilvarenbeek nog mooier!!

In deze nieuwsbrief leest u meer over:

  • BoekFood Festival
  • Yes We Can Clinics
  • Quiet
  • Tussenheid Hilvarenbeek
  • Gezocht!!
  • Vraag & aanbod
  • Enkele mooie matches uitgelicht

BoekFood Festival

Op 1 maart 2018 organiseert Bibliotheek Midden Brabant het BoekFood festival in Cultureel Centrum Elckerlyc.Tijdens het BoekFood festival draait het om (voor) lezen en .... food! De Hilvarenbeekse ondernemers hebben ontzettend geholpen om het festival op de kaart te zetten en deze avond culinair te verzorgen. En niet alleen de ondernemers..... Met heel veel dank aan Kerkzicht Diessen, Kees Krijnen Mediaproducties, Agnes van Egmond Esbeek, Horeca Hilvarenbeek en Burgemeester Ryan Palmen. Alle filmpjes die speciaal gemaakt zijn voor dit festival, kun je bekijken via http://hilvarenbeekseuitdaging.nl/boekfood-festival/

Bijeenkomst Stichting Yes We Can Clinics Hilvarenbeek

Op 16 maart 2018 heeft de Hilvarenbeekse Uitdaging samen met Yes We Can Clinics een bijeenkomst georganiseerd. Yes We Can Clinics is dé Jeugdkliniek voor verslavingen en psychische problemen voor jongeren tussen 13 en 23 jaar oud. Tijdens deze bijeenkomst maakten bestuursleden van stichtingen en verenigingen, medewerkers van maatschappelijke organisaties en bedrijven kennis met één van Nederlands grootste stichtingen. Ze werden geinformeerd, geinspireerd, verbaasd en verwonderd. Heel erg veel dank aan Yes We Can Clinics, voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere bijeenkomst en heerlijke lunch en dank aan alle deelnemers. Het is een zeer inspirerende dag geworden, er zijn verbindingen gelegd en er is kennis gedeeld!

Quiet Hilvarenbeek

Op 1 april 2018 zal de Hilvarenbeekse Uitdaging worden uitgebreid. Afgelopen jaar heeft de Nederlandse Uitdaging gevraagd aan alle lokale uitdagingen in Nederland om een eenmalig evenement op te zetten voor mensen die in armoede leven.  

Vanuit de Gemeente Hilvarenbeek lag er echter een wens om dit niet bij iets éénmaligs te laten blijven. We zijn met diverse organisaties in overleg gegaan en hebben het voor elkaar gekregen dat Quiet Hilvarenbeek als eerste Quiet in een kleine gemeente van start kan gaan. Naast Tilburg, Maastricht, Groningen en Den Bosch, zal dus ook Hilvarenbeek een Quiet Community krijgen.

Quiet Hilvarenbeek gaat matchen tussen inwoners en bedrijven en particulieren. Maar het blijft niet alleen bij matchen tussen vraag en aanbod. De Quiet doet meer, het brengt mensen bij elkaar. Mensen die weinig te besteden hebben, raken makkelijk geisoleerd. Ook in een hechte gemeenschap als Hilvarenbeek. Quiet Community maakt het mogelijk om ook hen ergens deel van te laten uitmaken. Denk hierbij aan een kop koffie op het terras, een knipbeurt, een avondje uit naar theater of evenement. Lokale ondernemers bieden hun diensten of producten aan en deze worden gematcht  met de behoeften van de Quiet Members.

Heb je als ondernemer ook een product of dienst dat je graag (eenmalig of structureel) aan wilt bieden, horen we het graag via hilvarenbeek@quiet.nl. Meer informatie over Quiet vind je op www.quiet.nl

Tussenheid Hilvarenbeek

Verenigingen, stichtingen of (burger)initiatief kunnen bij Tussenheid Hilvarenbeek vrijblijvend advies over Geld/subsidies, Communicatie, Scholing/cursussen, vrijwlligers/werk beleid, wet en regelgeving of een ander vlak vragen. Tussenheid Hilvarenbeek is een groep vrijwilligers die op diverse platforms hun kennis willen delen.

Wil je graag gebruik maken van deze kennis?

Per 1 januari is Tim Verheggen als contactpersoon (verbinder) aangesteld bij Tussenheid Hilvarenbeek en is een intensieve samenwerking met de Hilvarenbeekse Uitdaging van start gegaan. Samen maken we Hilvarenbeek nog mooier!

Meer informatie? Neem contact op met Tim Verheggen via tim@tussenheidhilvarenbeek.nl

Gezocht!!!

Nog steeds krijgen we vragen binnen, die niet meteen gematcht kunnen worden.

Daarom via deze nieuwsbrief nogmaals een oproep:

WIE HEEFT ER NOG 25 TERRASSTOELEN ?? weggooien is zonde! Laat het ons weten.

PLASTIC TONNEN MET EEN DEKSEL OVER?? ze hoeven niet nieuw te zijn, wel schoon!

Vraag en Aanbod

Heeft u als vereniging of stichting een wens, maar ontbreken de kennis, kunde, materialen of financiën? Of heeft u een goed initiatief waarbij u ondersteuning kunt gebruiken? De Hilvarenbeekse Uitdaging helpt u graag! Via onderstaande button kunt u uw vraag stellen. Ook horen we het graag als u als ondernemer maatschappelijk wilt ondernemen in uw eigen gemeente, uw aanbod kunt u aangeven via onderstaande button.

vraag

aanbod

Uiteraard kunt u ook een mail sturen naar info@hilvarenbeekseuitdaging.nl

Samen maken we Hilvarenbeek nog iets mooier!

Copyright © *Hilvarenbeekse Uitdaging*, All rights reserved.

Contactgegevens:

Hilvarenbeekse Uitdaging

info@hilvarenbeekseuitdaging.nl

tel: 06-15535729