Hilvarenbeekse Uitdaging - Nieuwsbriefdecember 2017

op donderdag, 07 december 2017. Posted in Belangenbehartiging

Hilvarenbeekse_Uitdaging

Matches!

Begin april van dit jaar zijn we actief gestart met de Hilvarenbeekse Uitdaging. Samen met een groot netwerk van ondernemers en maatschappelijke organisaties proberen we Hilvarenbeek nog iets mooier te maken, door samenwerken, delen en ontmoeten.

Wat voor de één niets meer waard is, is voor de ander nog heel goed bruikbaar. Zo hebben dit jaar veel spullen, meubilair en kantoor artikelen van bedrijven een mooi 2de leven gevonden bij de verenigingen en stichtingen in Hilvarenbeek. Een zorgbed voor Wij Wel Diessen, meubelen voor in de directiekamer van een basisschool, overtollige voorraad voor de voedselbank.

* enkele mooie matches uitgelicht

* ontmoeten en inspireren

* vraag & aanbod

Enkele mooie matches uitgelicht

Stichting Via Angelia, organiseert jaarlijks een verwendag voor mensen met kanker.  “Even vrijaf van de nachtmerrie die kanker heet.”

In november werd deze dag georganiseerd voor 75 gasten. De Nieuwe Erven in Diessen stelde de locatie beschikbaar en de hele dag werden de gasten in de watten gelegd met beauty arrangementen. De Hilvarenbeekse Uitdaging heeft Hilvarenbeekse Ondernemers uitgedaagd om deze dag extra bijzonder te maken door iets aan te bieden voor in de goodybags en voor de loterij. Ruim 20 ondernemers hebben er aan bij gedragen dat deze dag onvergetelijk is geworden!

Eureka Textiel, van eigenaar Rene Vermeiren uit Hilvarenbeek, heeft na het opruimen van zijn magazijn, een grote voorraad kousen over, niet meer bruikbaar voor verkoop, maar nog heel goed bruikbaar. De Hilvarenbeekse Uitdaging heeft samen met 8 vrijwilligers alle sokken, panty's en beenwarmers gesorteerd en aangeboden aan de Voedselbank/Quiet. Zo kunnen veel kinderen en volwassenen lekker warm de winter in.

Coder Dojo, is een wereldwijd initiatief waarbij kinderen van 7 tot 17 jaar leren programmeren, De Bibliotheek Hilvarenbeek heeft dit initiatief naar Hilvarenbeek gebracht. Om de kinderen goed te kunnen begeleiden hebben ze de Hilvarenbeekse Uitdaging gevraagd of ze een hilvarenbeekse ondernemer konden uitdagen om een mentor te leveren. Inmiddels is de Coder Dojo van start gegaan, iedere laatste zaterdag van de maand in de bibliotheek, komen ruim 25 kinderen samen en worden hierbij begeleid door Van Laarhoven Websites uit Diessen!

Ontmoeten en inspireren

Bij de Hilvarenbeekse Uitdaging gaat het niet alleen om het delen van materialen. Ook het delen van kennis is een belangrijk onderdeel. Er zit veel kennis bij de bedijven, stichtingen en verenigingen in de gemeente Hilvarenbeek die ook interessant is voor anderen. Daarom zijn we begonnen met  "een kijkje in de keuken bij....".

In februari bijt Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek de spits af. Waar staat deze stichting voor, hoe werken zij? Waarom is deze stichting zo succesvol? Tijdens een 4 uur durende bijeenkomst zal oprichter Jan Willem Poot de geïnteresseerden hierover vertellen, ook is er tijd voor een rondleiding over het landgoed en zullen ervaringen worden gedeeld. Voor deze bijeenkomst is het niet meer mogelijk om nog aan te melden. Maar mocht jullie bedrijf of vereniging/stichting ook graag zijn deuren openstellen voor geinteresseerden? Dan horen we het graag en nemen we binnenkort een kijkje in jullie keuken!

Vraag en Aanbod

Heeft u als vereniging of stichting een wens, maar ontbreken de kennis, kunde, materialen of financiën? Of heeft u een goed initiatief waarbij u ondersteuning kunt gebruiken? De Hilvarenbeekse Uitdaging helpt u graag! Via onderstaande button kunt u uw vraag stellen. Ook horen we het graag als u als ondernemer maatschappelijk wilt ondernemen in uw eigen gemeente, uw aanbod kunt u aangeven via onderstaande button. Uiteraard kunt u ook een mail sturen naar info@hilvarenbeekseuitdaging.nl

Samen maken we Hilvarenbeek nog iets mooier!

 

Copyright © *Hilvarenbeekse Uitdaging*, All rights reserved.

Contactgegevens:

Hilvarenbeekse Uitdaging

info@hilvarenbeekseuitdaging.nl

tel: 06-15535729