HuidHonger: intieme voorstelling verbeeldt kindermishandeling

op maandag, 21 oktober 2019. Posted in Zorg & Medisch

Gratis voorstelling in Hilvarenbeek voor inwoners en beroepskrachten

Sjors-JW_K
Theatergroep Rauwkost speelt op 8 en 9 november de voorstelling HuidHonger in Elckerlyc. De voorstelling verbeeldt op een intieme en respectvolle manier hoe het is om als kind mishandeld te zijn.
 
De gemeente Hilvarenbeek en de regionale Taskforce Kindermishandeling willen dat mensen zich ervan bewust zijn wat kindermishandeling is en maken het daarom mogelijk dat inwoners en beroepskrachten deze voorstelling gratis kunnen bezoeken. De voorstelling is een activiteit in aanloop naar de week tegen kindermishandeling (18 t/m 24 november).
Wethouder Gerrit Overmans: “Ieder kind moet zich veilig voelen in eigen huis en omgeving. Een kind moet zichzelf kunnen zijn en de ruimte krijgen om te groeien en te ontwikkelen. Bij kindermishandeling wordt dit veilige gevoel aangetast of het ontbreekt volledig. In iedere schoolklas van dertig leerlingen zit één kind dat wordt mishandeld. Ieder kind is er één teveel. De signalen zijn vaak minder duidelijk dan een blauwe plek. Dat maakt dat het vaak moeilijk aanwijsbaar is. Het kan ook gaan om negeren, uitschelden, kleineren, verwaarlozing of onvoldoende aandacht en zorg. Ik wil ouders, leerkrachten, (vrijwillige)sportbegeleiders en iedereen die in de omgeving van kinderen werkt oproepen om signalen te herkennen en het gesprek aan te gaan.”

HuidHonger
De Hilvarenbeekse theatergroep Rauwkost maakt met HuidHonger een intense theatervoorstelling over het thema kindermishandeling. De pijn van hoofdpersoon Jaap is zichtbaar, maar ook zijn abrupte reacties. De absurdheid van zijn hersenen en de humor die daarmee gepaard gaat. Jaap springt van nu, naar gisteren, naar de toekomst en naar toen hij 9 jaar was. De roekeloze eindjes verbinden lukt hem niet meer. Jaap is de weg kwijt. En dat begon als kind.

Kindermishandeling. Ook u kunt iets doen!
Wellicht heeft u na de voorstelling behoefte om te praten over kindermishandeling of over wat u tijdens de voorstelling heeft gezien. U kunt natuurlijk met andere bezoekers van de voorstelling napraten in de foyer. Praat u liever met een beroepskracht na, dan kunt u na de voorstelling terecht in de huiskamer van Elckerlyc. De gemeente deelt deze avond ook informatie uit over hoe u signalen van kindermishandeling herkent en met wie u eventuele zorgen kunt delen.

Reserveer uw kaarten
U reserveert uw gratis kaarten via cultureelcentrumelckerlyc.nl. Per persoon kunt u maximaal vier kaarten reserveren. De voorstelling is geschikt voor publiek vanaf 12 jaar. Heeft u al een kaartje betaald? Dan ontvangt u dit geld terug via Elckerlyc. Als u kaarten reserveert, dan verwachten wij ook dat u komt. Anders brengen wij de kaarten alsnog in rekening.