Human Library in Elckerlyc

op woensdag, 20 juni 2018. Posted in Kunst & Cultuur

Op 26 juni

PR_foto_Custom

Leren van mensen met een bijzonder verhaal

Iedere mens heeft op een of andere manier vooroordelen. Kun je daar wat aan doen? Jazeker, door te luisteren naar mensen met bijzondere verhalen. Op dinsdag 26 juni kun je een aantal van die mensen ontmoeten in Cultureel Centrum Elckerlyc, van 19.30 tot 21.30 uur. In het programma Human Library dat is opgezet door Bibliotheek Hilvarenbeek en Ongewoon Gewoon. 

De mensen die tijdens die avond hun verhaal doen hebben in hun leven allemaal met een bepaald vooroordeel te maken of te maken gehad. Denk bijvoorbeeld aan een ex-prostituee, een vluchteling of iemand met een levensbedreigende ziekte. Bezoekers kunnen een-op-een met ze in gesprek gaan en zo zelf ontdekken wat er schuilgaat achter de eerste indruk die ze hebben van de persoon in kwestie. Dat kan tot verrassende, nieuwe inzichten leiden.

Human Library is een bibliotheek die niet bestaat uit boeken maar uit mensen – zeg maar ‘levende boeken’. Het idee achter Human Library is dus om de gekleurde bril die we allemaal dragen af te zetten en ons écht te verdiepen in de ander.

Tijdens deze avond kun je niet alleen luisteren naar de ervaringen van ongewoon gewone mensen. Je kunt ook meedoen aan de workshop ‘Ontmoet je vooroordelen’, verzorgd door Talents4life. Je maakt dan kennis met je eigen vooroordelen en hoe je daarmee omgaat. En je kunt luisteren naar mensen die met een zelfgeschreven verhaal vertellen hoe zij in het leven staan. Tot slot is er nog de ‘boekproeverij’. Een medewerker van de bibliotheek vertelt over de ‘levende boeken’ en maakt je wegwijs in de selectie boeken die gaan over het thema van de avond.

Hoe kan ik meedoen?

Human Library Hilvarenbeek vindt plaats dinsdag 26 juni in Cultureel Centrum Elckerlyc. Gezien het beperkte aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan door te mailen naar wijzijnongewoongewoon@gmail.com. Het programma duurt van 19:30 tot 21.30 uur, vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar.