Iedereen in beweging

op maandag, 15 oktober 2018. Posted in Sport

DAAR GAAN WE VOOR IN BRABANT

Foto_logo
“Uniek Sporten Brabant”  wil zoveel mogelijk Brabanders met een beperking aan het bewegen krijgen 
 
Uniek Sporten Brabant, een initiatief van de provincie Noord-Brabant, wil zoveel mogelijk Brabanders met een beperking aan het bewegen krijgen. Niet voor iedereen is bewegen even vanzelfsprekend. Terwijl regelmatig bewegen juist heel belangrijk is en veel voordelen heeft. Zeker voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Bij Sportloket Midden Brabant/Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant kun je zonder kosten samen met de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant ontdekken wat het beste aansluit bij je wensen en mogelijkheden. Daarnaast ondersteunen de beweegcoaches bij het regelen van vervoer en het aanvragen van hulpmiddelen.  
 
Gratis begeleiding door beweegcoaches
Regiocoördinator Mieke Couwenberg van Sportloket Midden Brabant/Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant: “De mogelijkheden voor aangepast bewegen zijn eindeloos. Fietsen, wandelen, rolstoelbasketbal, skiën, paardrijden; het kan allemaal.” Mensen met een chronische aandoening, verstandelijke of lichamelijke beperking, hebben bijvoorbeeld vaak onvoldoende beeld van de sportmogelijkheden bij hun in de buurt en geen vervoer en/of hulpmiddelen. Uniek Sporten Brabant wil die belemmeringen wegnemen, zodat iedereen die dat wil ook kan gaan sporten of bewegen. De beweegcoaches van Sportloket Midden Brabant/Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant helpen gratis gedurende dit hele proces.  
 
Voor het vinden van jouw beweegcoach ga je naar www.unieksportenbrabant.nl. Selecteer je woonplaats bovenaan de site en ga naar ‘Contact met een beweegcoach’. Daar vind je alle informatie. Je kan ook direct contact opnemen met Mieke Couwenberg door te mailen naar mieke.couwenberg@tilburg.nl  of te bellen naar 06 10840482. 
 
De campagne Uniek Sporten Brabant is een initiatief van provincie Noord‑Brabant en wordt uitgevoerd door BrabantSport in nauwe samenwerking met Zet, Zorgbelang, SSNB, Fonds Gehandicapten Sport, gemeenten, sportverenigingen, fieldlabs en de zeven sportloketten in Brabant.