Informatieavond ‘Klimaatmakers gezocht’

op vrijdag, 08 februari 2019. Posted in Gemeente

Op 6 februari

Informatieavond ‘Klimaatmakers gezocht’

Op woensdag 6 februari, zijn inwoners, ondernemers en verenigingen uitgenodigd op de informatieavond ‘Klimaatmakers gezocht’ in Partycentrum Hercules in Diessen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De avond start om 20.00 uur en u kunt inlopen vanaf 19.30 uur.

Over Klimaatmaker gezocht

Klimaatmakers zijn inwoners, ondernemers of verenigingen die de handen uit de mouwen willen steken om het leefklimaat in hun eigen omgeving te verbeteren. We zoeken klimaatmakers met concrete ideeën. De beste ideeën verzilveren we. Gemeente, Waterschap De Dommel en Provincie Noord-Brabant hebben hiervoor samen een budget beschikbaar gesteld van € 50.000,-. We hebben een categorie voor grote projecten tot € 10.000,- en een categorie voor kleine(re) projecten tot € 5.000,-. In juni maken we bekend welke ideeën in de prijzen vallen en hoe hoog het budget is. Eén van de voorwaarden is dat het idee dit jaar wordt uitgevoerd.

Wat voor ideeën zoeken we?

Het gaat om ideeën die een positieve invloed hebben op ons leefklimaat. We denken daarbij aan drie thema’s: klimaat, energie en biodiversiteit. We roepen inwoners op om - bijvoorbeeld samen met familie, vrienden of buren - hierover na te denken en met ons te delen welke ideeën zij hebben om:

  1. Hilvarenbeek klimaatbestendiger te maken
  2. energie te besparen of energie op te wekken, of
  3. de biodiversiteit - de verscheidenheid aan bloemen en planten - te verhogen.

Meer informatie en aanmelden
Op hilvarenbeek.nl/klimaatmakersgezocht vindt u meer informatie. Aanmelden voor de informatieavond kan via gemeente@hilvarenbeek.nl.