Jos van Dal sporter 2012 van Hilvarenbeek

op woensdag, 06 februari 2013. Posted in Redactioneel, Sport

Door Jos van de Schoot

Jos van Dal

Vrijdagavond 25 januari werd in een spannende Sportgala avond in Cultureel Centrum Elckerlijc de sporter, de sportploeg, het sporttalent en sportvrijwilliger gekozen van de gemeente Hilvarenbeek. Burgemeester Palmen moest door ziekte verstek laten gaan. Wethouder Bernd Roks nam de honneurs waar.


Voor de categorie├źn sporter, sportploeg en sporttalent waren steeds 3 genomineerden reeds eerder bekend gemaakt. Deze avond brachten de afgevaardigden van de verenigingen, aangesloten bij de Sportraad, hun stem uit.

Motorcrosser Jos van Dal werd sporter van het jaar 2012. Hij werd het afgelopen jaar Nederlands kampioen motorcross in zijn klasse 24MX MX Open senioren. Motorcross is de meest actiefste en populairste tak binnen de motorsport. Vanaf een leeftijd van 5 tot en met 70 jaar kan er bij de Motorsport Organisatie Nederland deelgenomen worden aan een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om te rijden, van clubwedstrijden, speciale jeugdwedstrijden en trainingen tot nationale en internationale competities.

Basketbalteam Biks Shots werd sportvereniging van het jaar 2012. Biks Shots is een basketbalclub die al veertig jaar actief is in Hilvarenbeek. De leden zijn afkomstig uit Hilvarenbeek en omliggende gemeenten. De club telt ongeveer 140 leden.

De titel van sportploeg van 2012 in Hilvarenbeek ging naar de G-badmintonners, die scoorden tijdens de Special Olympics in Den Bosch. BC Hilvarenbeek is sinds september 2009 gestart met het aanbieden van g-badminton voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de training is er naast een trainer altijd een gastvrouw aanwezig die de badmintonners ondersteunt en begeleidt. In eerste instantie wordt een leuke, gezellige, maar ook sportieve avond geboden met als doelstelling de deelnemers de spelregels van het badminton op speelse wijze aan te bieden en te leren, zodat zij uiteindelijk een vriendschappelijke wedstrijd kunnen spelen. Ook is belangrijk dat de badmintonner deelneemt aan het sporten in een plezierige sfeer. En tot welke prijzen dit kan leiden is hierboven beschreven.
Sporttalent van het jaar is Mikki Kiemeney van Hockeyclub Hilvarenbeek.

Hockeyen kun je vanaf zes jaar leren bij de Benjamins op zaterdagmorgen. Ben je wat ouder dan moet je eerst meetrainen . Intussen wordt er bekeken wanneer en bij welk team je ingedeeld kunt worden. Senioren zonder hockeyachtergrond of die enkel recreatief willen hockeyen kunnen op maandagavond meedoen met de trimhockeyers.
Tenslotte werd Corry Horrevorts van zwemclub De Dokkelaers gehuldigd als sportvrijwilligster van het jaar 2012 van de Gemeente Hilvarenbeek.

Door

Jos van de Schoot