KempenTech vrijdag 27 en zaterdag 28 mei

op woensdag, 25 mei 2016. Posted in Diversen

KempenTech is onderdeel van de Dutch Technology Week 2016

KempenTech vrijdag 27 en zaterdag 28 mei

Dit jaar organiseert de Brabantse Kempen opnieuw een Kempisch evenement tijdens de Dutch Technology Week in de Brainport regio. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei presenteren Kempische bedrijven hun techniek als fun, uitdagend en kansrijk; om te studeren, in te werken, in te ondernemen en in te investeren. Er worden programma’s georganiseerd voor verschillende doelgroepen. De focus dit jaar is, nog meer dan voorheen, gericht op techniek. Bij deze nieuwe insteek hoort ook een nieuwe naam, het Kempische evenement heet voortaan KempenTech.

KempenTech bestaat uit verschillende programmaonderdelen voor professionals, jongeren, inwoners van de Kempen en andere geïnteresseerden; De High Tech Ontdekkingsroute is hét publieks-evenement. De KempenTech Relatiedagen en het KempenTech Symposium zijn bedoeld voor bedrijven. Het KempenTech Circus en KempenTech Youngsters zijn bedoeld voor scholieren van het basis- en voorgezet onderwijs.

KempenTech High Tech Ontdekkingsroute

De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 28 mei van 11.00 – 17.00 uur is hét publieksevenement van KempenTech 2016. Kempische bedrijven presenteren zich op een laagdrempelige manier aan iedereen die geïnteresseerd is in techniek en laten zien wat je allemaal met techniek kunt doen. Je gaat de strijd aan tegen een robot, wie is het snelst? Je schiet op kleiduiven, parkeert Mini’s in als een professional, zet een aanhanger in elkaar en zit op een bureaustoel waarop je niet stil kunt zitten.

De toegang van KempenTech High Tech Ontdekkingsroute is gratis.

KempenTech Open

Naast de High Tech Ontdekkingsroute openen ook overbuurman Diffutherm en VDL TIM Hapert van 11.00 tot 15.30 uur de deuren voor het grote publiek.

Diffutherm

Bij Diffutherm worden onder andere lijmen, kitten en beschermende coatings gemaakt voor de automobielindustrie. Diffuthermproducten beschermen je auto tegen allerlei ongemakken zoals steenslag, roest, lekkages en geluidsoverlast en zorgen ervoor dat de levensduur van je auto aanzienlijk wordt verlengd. Volg de uitgezette route en ontdek hoe Diffutherm haar recepten ontwikkelt, test, verpakt, opslaat en verzendt. Natuurlijk staan de medewerkers van Diffutherm klaar om tekst en uitleg te geven.

VDL TIM Hapert

VDL TIM Hapert is gespecialiseerd in de productie van onderdelen voor trucks en onderdeel van internationale, industriële onderneming VDL Groep. Tijdens de open dag laat VDL TIM Hapert verschillende geautomatiseerde productiemethodes zien, zoals het mechanisch bewerken van onder andere giet-, las-, smeed- en constructiewerk, met behulp van gerobotiseerde bewerkingsmachines en draaibanken. Een pendelbusje brengt u van KempenTech naar VDL TIM Hapert.

De toegang van KempenTech Open is gratis.

KempenTech Relatiedagen

Kempische ondernemers ontmoeten elkaar tijdens de KempenTech Relatiedagen op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. Ondernemers (met een link naar techniek) laten zien wat ze in huis hebben en komen in contact met andere ondernemers uit de Kempen en daarbuiten. Vrijdag is de ondernemersdag. Zaterdag is iedereen welkom. De toegang is gratis.

KempenTech KOP Symposium

Het Kempisch Ondernemers Platform organiseert op vrijdag 27 mei om 16.00 uur het KempenTech KOP symposium ´Kempisch Ondernemen´ als afsluiting van de eerste relatiedag. Leden van de deelnemende industriële Kempische ondernemersverenigingen van OBGB, OVBRM, IGE, POB en netwerkrelaties zijn van harte uitgenodigd.

De sprekers zijn Ben van Gool - Voorzitter Kempisch Ondernemers Platform, Imke Carsouw – Algemeen Directeur Brainport, Peter Wennink – President en CEO ASML, Ad Wintermans – Eigenaar Royal Agio Cigars, Boris Wintermans - CEO Royal Agio Cigars, Jonas Wintermans – Co Founder Additive Industries.

Het KempenTech KOP Symposium is op uitnodiging. Aanmelden is verplicht.

KempenTech Circus en KempenTech Youngsters

Deze programma’s zijn speciaal voor het basis- en voortgezet onderwijs. Op vrijdag 27 mei ontdekken jongeren dat techniek leuk, uitdagend en kansrijk is; om te studeren en in te werken. Er is een presentatie door het Stella Lux Solar Team van de TU Eindhoven over hun auto op zonne-energie en een natuurkunde circus door de TU Eindhoven Junior over de toepassingen van techniek.

Middelbare scholieren van het Rythovius college en Pius X college gaan de strijd met elkaar aan tijdens de KempenTech Movie Battle.

De toegang is op uitnodiging voor leerlingen van de basisscholen en het voorgezet onderwijs uit de Kempen.

Meer informatie over KempenTech vindt u op: www.dutchtechnologyweek.nl en www.brabantsekempen.eu