Kick-off crowdfunding voor laatste stukje fietspad

op vrijdag, 31 oktober 2014. Posted in Gemeente

Kinderwethouder fietst op 31 oktober van Moergestel naar Haghorst

Fietspad_Haghorst_Moergestel

Er is de kinderwethouder van Verkeer en Veiligheid veel aan gelegen om het fietspad van Haghorst naar Moergestel ook op Oisterwijks grondgebied gerealiseerd te krijgen. Met een crowdfunding campagne moet dat lukken, denkt de 11-jarige Inge van den Boer. De kick-off is aanstaande vrijdag 31 oktober. Dan fietst Inge samen met wethouder Wim Lemmens van Oisterwijk en burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek van Moergestel naar Haghorst. De tocht start om 13.30 uur bij Dierenartsenpraktijk Moergestel.

Wethouder Wim Lemmens heeft Inge al toegezegd dat Oisterwijk een bedrag in de begroting heeft gereserveerd om een deel van het ontbrekende fietspad aan te leggen. Het traject van de T-Splitsing Donkhorst naar Moergestel moet in 2016 klaar zijn. Voor het laatste stukje, langs de Broekzijde, is het nog wachten tot er voldoende geld beschikbaar is. “Als dat het probleem is, kan de Kinderraad met crowdfunding een bijdrage leveren aan de oplossing”, denkt Inge. Daarom gaat ze zoveel mogelijk mensen stimuleren financieel bij te dragen aan haar wens. “Hoe sneller scholieren veilig van Haghorst naar Oisterwijk kunnen fietsen, hoe beter. Veel kinderen gaan daar naar het 2College Durendael.”

Steun burgemeester

De gemeente Hilvarenbeek steunt de actie. ”Ook wij zijn van mening dat de kwetsbare fietser op die weg beter van het snelverkeer gescheiden kan worden”, zegt Burgemeester Palmen.  “We vinden het bovendien geweldig om te zien hoe Inge zich hard maakt om iets voor elkaar te krijgen, daarin zelf initiatief neemt en anderen beweegt om met haar mee te doen.”

‘Wij willen een fietspad’

Vanaf 1 november kan iedereen die dat wil een stukje fietspad doneren voor € 2,50 via het project ‘Wij willen een fietspad’ via de website www.geeferom.nl. De Kinderraad gaat ook langs de deuren om mensen zonder internet de mogelijkheid te geven om bij te dragen. 

Voor meer details kijk ook op de site van Oproep Brabant:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/219144792/Inge+van+den+Boer+(11)+zamelt+geld+in+voor+fietspad+Haghorst-Moergestel+%E2%80%98Het+is+er+gevaarlijk.aspx