Kim van Korven ontvangt Koninklijke onderscheiding

op zaterdag, 01 februari 2020. Posted in Gemeente

Kim van Korven ontvangt Koninklijke onderscheiding
Op zaterdag 1 februari 2020 reikte burgemeester Harrie Nuijten een Koninklijke onderscheiding uit aan Kim van Korven uit Diessen. Dit gebeurde tijdens feestelijke bijeenkomst georganiseerd door Jong Nederland en waarbij alle verenigingen waarbinnen decoranda actief is acte de présence gaven.
 
Mevrouw K.P.A.J. (Kim) van Korven (33) uit Diessen is een jonge vrouw die zich al meer dan 20 jaar vrijwillig inzet op allerlei gebied. Daar waar haar hulp nodig is staat zij paraat. Haar hart ligt bij jongerenvereniging Jong Nederland, waar ze sinds 01-02-2000 (op de avond van de uitreiking dus exact 20 jaar) als bestuurslid en groepsleider kinderen op het gebied van creativiteit, sport & spel en buitenleven stimuleert. Sinds 2014 zet zij zich ook in bij dorpscoöperatie Wij-Wel, waar ze lid is van de werkgroep Repair Café. In 2016 kwam daar ook de Vereniging Natuur en Milieu bij, waar zij zitting heeft in de werkgroep Natuur & Avontuur en activiteiten organiseert voor kleuters. Ook eetproject de Eenhoorn kan sinds 2016 op haar hulp rekenen. Ze helpt mee met het voorbereidend werk, het koken en het vermaak van de gemiddeld genomen 50 deelnemende senioren. Daarnaast is ze vrijwilliger bij de Stichting Diessen 1650 en sinds 2018 ook als vrijwilliger actief bij de Zonnebloem waar zij verantwoordelijk is voor de A-club (Activiteiten). Kim van Korven wordt gezien als motivator, inspirator, kartrekker en initiator voor zowel de jeugdige als de oudere inwoners van het dorp, op het gebied van sociaal maatschappelijk werk, welzijnswerk, jeugd- en jongerenwerk en educatie.
 
Vanwege haar grote verdiensten en uitzonderlijke inspanning voor de samenleving in gemeente Hilvarenbeek werd Kim van Korven benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.