Kinderen Sint Jozefschool werken mee aan fundering

op maandag, 24 december 2018. Posted in Diversen

In 2019 volop woningbouw in Haghorst

deusone__graafwerk_kinderen

Zowel letterlijk als figuurlijk werd dinsdagmiddag  18 december in bestemmingsplan De Welder te Haghorst gewerkt aan de fundering voor de bouw van 26 woningen in 2019. Kinderen van basisschool Sint Jozef waren met schopjes in de weer om het nodige zand ten gunste van de bouw te verzetten. Daarnaast hadden de kinderen tekeningen gemaakt over de bouw van hun eigen droomhuizen in Haghorst die in een  expositie als versiering en inspiratie zijn opgehangen aan  de bouwhekken.

Na het nodige graafwerk mocht wethouder Gerard Overmans die zieke collega wethouder Guus van der Put verving  zich in zijn nopjes   “ Gezien mijn portefeuille en de in voorbereiding zijnde toekomstplannen voor onder andere de school is dit een mooie nieuwe impuls voor de leefbaarheid.”

Start bouw maart 2019

In het plan  worden 26 woningen gebouwd door bouwbedrijf Gebr. Van Gisbergen. Het plan omvat starters-, gezins-, levensloopbestendige-, halfvrijstaande woningen en 1 vrijstaande woning. Naast koopwoningen zijn er ook huurwoningen beschikbaar in het middensegment en sociale huur. Inmiddels zijn er al 23 van de 26 woningen verkocht.

Namens het bouwbedrijf ging Tino Verspaandonk nader op het tijdsplan. “De start van de bouw zal omstreeks maart 2019 zijn en het streven is om de eerste woningen voor Kerst 2019 op te leveren. Bij het ontwikkelen van dit project is er goed geluisterd naar waar behoefte aan is in Haghorst.”

Samenwerking partijen

De Commissie Kleine Kern Haghorst is blij met het gegeven dat het licht voor de woningbouw in Haghorst op groen staat.  “De invulling van dit gedeelte van het bestemmingsplan is in onze ogen een mooi voorbeeld hoe in goede samenwerking met alle betrokken partijen woningen gerealiseerd kunnen worden. Daar blijven we ons als commissie voor inzetten aangezien woningbouw van groot belang is voor  ons dorp in 2019 en de jaren erna. Die boodschap willen we de wethouder en de politiek graag meegeven. Belangstellenden voor een woning kunnen zich overigens nog steeds via onze site “Haghorst Ons Dorp” opgeven. Zij worden dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de Welder”, aldus Sjef Verhoeven namens de werkgroep Woningbouw van de Commissie.

Starterswoningen

Makelaar Robert Rexwinkel over het verloop project tot nu toe: "De afgelopen jaren was het verkopen van woningen in Haghorst niet altijd even makkelijk, omdat er niet veel keus was op het gebied van de woningbouw. Het huidige plan met onder andere starterswoningen klonk heel goed en ambitieus en na enkele maanden verkopen kan ik niet anders de conclusie trekken dat de jeugd Haghorst omarmd heeft en er heel graag woont. Maar dan wel op een leuke manier, met mogelijkheden tot eigen inbreng en het maken van keuzes en op betaalbare wijze. Dit geeft mooie kansen voor de toekomst om Haghorst verder op de kaart te zetten bij jong en oud.”

Verder zijn er mogelijkheden voor de bouw in de vrije sector in het plan. Op dit moment wordt daar aan de realisatie van vier woningen gewerkt