Klas van Ben Hagenberg bij het door hen geschilderde kunstwerk

op dinsdag, 02 december 2014. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 944

FR_944_-_Klas_Ben_Hagenberg_DP_78_FSD-4975

In 1978 namen enkele Diessense middenstanders het initiatief om de aloude Diessense Pinksterfeesten nieuw leven in te blazen. Dat deden ze o.a. met de heropvoering van het openlucht torenspel De Verspieder van de Satan en met een historische optocht. Een ander idee van hen was om alle lagere schoolklassen van de Willibrordusschool een grote boardplaat te geven en hen daarop een voorstelling uit de geschiedenis van Diessen te laten schilderen. Ook de derde of vierde klas van leerkracht Ben Hagenberg besteedde hier in de creatieve lessen veel tijd aan. Na afloop maakte conciërge Gust de Vries van alle kunstwerken en hun makers een foto. Deze foto is genomen op de kleuterschoolspeelplaats tegen het hek aan de noordkant. De parkeerplaats en de Theresiastraat waren er toen nog niet en waren begroeid met struiken. Links op de achtergrond is de pastorie nog zichtbaar. De platen kregen een tijdelijke plaats aan grote palen langs de straten in de kern van Diessen. Helaas hebben we niet alle namen van de leerlingen kunnen achterhalen. Aanvullingen of correcties zijn welkom via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Op de foto klas 3 of 4 van leerkracht Ben Hagenberg bij het door hen geschilderde kunstwerk t.g.v. de Diessense Pinksteren in 1978.

Boven v.l.n.r.  Jolanda Kroot – Willem Reijrink – Ferry Nooijens – Frans v.d. Hamsvoord – Martel van Nieuwkuijk? – Arie Vugts.

Staand midden v.l.n.r.  leerkracht Ben Hagenberg – Claudia Vromans (links naast de plaat) – Lonneke Mols (rechts naast de plaat).

Op de stoelen v.l.n.r. Amber Schlappi – Marloes Schepens – Angelie Heuvelmans - ? – Mariëlle Comperen – Bennie Broeders – Angèle Nooijens – Willem Gielen – Ingrid van Korven – Vincent Beekman.

Onder v.l.n.r. Cathelijn Ramakers – Rob van Gestel – Renate van Abeelen  - Lianne Kroot – Peggy de Lepper – Henny de Rooy – Rogé Nooijens – Philip de Kok – Erick van Velthoven.

Op onze website www.fotostichtingdiessen.nl treft u veel meer oude foto’s. Zoals de 943 eerder geplaatste foto’s in deze rubriek. In het onlangs uitgekomen Hers en geens dur Diessen deel 22 staan tientallen nog niet eerder gepubliceerde foto’s. Voor € 8,50 is het boekje te verkrijgen bij de Emté en boekhandel Peter Swaanen. De deeltjes 1 tot en met 21 zijn ook nog te koop bij de Texacopomp en bij Peter Swaanen.

Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl of via telefoonnummer 504 2413.