Koninklijke Onderscheiding voor Joke Verhoeven-Oomen uit Diessen

op dinsdag, 06 maart 2018. Posted in Gemeente

Koninklijke Onderscheiding voor Joke Verhoeven-Oomen uit Diessen

Op zondag 4 maart 2018 reikte burgemeester Ryan Palmen om 11.00 uur een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw J.C. Verhoeven-Oomen. Dit vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst van de EHBO-afdeling Diessen in De Eenhoorn in Diessen (Theresiastraat 23 te Diessen).

Mevrouw Joke Verhoeven-Oomen (69) uit Diessen viert dit jaar haar 25-jarig jubileum als vrijwilliger bij de Diessense afdeling van De Zonnebloem. Sinds 1996 is zij daarvan de voorzitter. Zij stuurt vrijwilligers aan en organiseert activiteiten voor mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke beperking. Mevrouw Verhoeven-Oomen is medeorganisator van de ‘Zondagse Ontmoeting’, een bijeenkomst voor 55-plussers, en van de jaarlijkse dag voor de ouderen in Diessen. Ze was jarenlang de drijfveer achter de actie ‘Zon in de schoorsteen’, zodat mensen die alleen of eenzaam waren ook een pakje kregen met Sint Nicolaas. Zij vertegenwoordigt De Zonnebloem in de Seniorenraad Hilvarenbeek. Tot slot is zij vele jaren een van de drijvende krachten achter de pastorale werkgroep ‘’t Willibrordus Kwartierke’ geweest. Deze bezoekgroep die geregeld zieken, ouderen en eenzame mensen bezoekt, is sinds de fusie van de parochie opgegaan in de werkgroep ‘Van Harte’.

Vanwege haar grote verdiensten voor de samenleving werd mevrouw Verhoeven-Oomen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 
Voor een foto van Joke Verhoeven-Oomen zie: