Koninklijke Onderscheiding voor Wim van Es uit Diessen

op maandag, 11 juli 2016. Posted in Gemeente

Wim_van_Es_uit_Diessen_koninklijke_onderscheiding_M
Op zondag 10 juli heeft burgemeester Ryan Palmen van Hilvaremnbeek om 11.00 uur tijdens een feestelijke bijeenkomst na afloop van de laatste repetitie van het seizoen in Café De Zwaan, Hoogdijk 32 in
Middelbeers (gemeente Oirschot), aan Wim van Es uit Diessen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.
 
De heer W.M. van Es (68) is sinds 1959 actief voor Harmonie en Drumband De Vriendschap uit Middelbeers.
In de jaren negentig was Wim van Es bestuurslid van deze vereniging. Momenteel verzorgt hij nog steeds de aanschaf van instrumenten, de reparaties en het onderhoud, instrueert hij nieuwe leden en heeft hij het reserve-instrumentarium thuis opgeslagen.
Daarnaast verzorgt Wim van Es de opbouw van de materialen voor de repetities, regelt alle verzekeringszaken voor de vereniging en is hij medeorganisator van activiteiten zoals de jaarlijkse mountainbiketocht en de donateursactie. Hij was lid van de werkgroep die de jaarlijkse braderie organiseerde en is lid van de werkgroep die nieuwe leden werft op basisscholen en de werkgroep die de jaarlijkse fietsvierdaagse organiseert.
Tot slot is hij sinds enkele jaren ook lid van het Seniorenorkest Hilvarenbeek, waar hij helpt bij de op- en afbouw van repetities.
 
Wim van Es wordt op basis van zijn verdiensten voor de samenleving benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.