Koninklijke Onderscheidingen

op donderdag, 26 april 2018. Posted in Gemeente

lintje_ko

Op donderdag 26 april 2018 vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Tijdens plechtigheden op locatie hebben drie personen uit de gemeente Hilvarenbeek, waarvan een uit Diessen, een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Om 11.00 uur ontving de heer A.J.A.T.M. (Guus) Bierings (52) bij hem thuis (Beekseweg 4 in Diessen) een Koninklijke onderscheiding. De heer Guus Bierings is dit jaar 28 jaar lid van de vrijwillige brandweer, team Diessen. Vanwege drukke werkzaamheden als zelfstandig ondernemer is hij genoodzaakt om zijn werkzaamheden voor de vrijwillige brandweer te staken. Naast zijn inzet voor de repressieve dienst (brand- en rampenbestrijding) heeft hij een professionele opleiding gevolgd en regelmatig aan intensieve trainingen deelgenomen. Hiermee heeft hij een langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Hilvarenbeek en de regio geleverd. De heer Bierings kan hiermee worden gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd' en zal worden benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Om 11.30 uur heeft burgemeester Palmen een bijzonder bezoek afgelegd om het echtpaar van Riel-Bertens bij hen thuis (Vinkenslag 6 te Hilvarenbeek) te onderscheiden.

De heer A.A.J. (Antoon) van Riel (71) heeft zich sinds 1995 als vrijwilliger en sinds 2008 als bestuurslid ingezet voor de Stichting Beheer de Beekse Toren. Antoon van Riel wordt dan ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Echtgenote mevrouw C.W.J.M. (Ineke) van Riel-Bertens (70) heeft zich evenals haar echtgenoot Antoon sinds 1995 als vrijwilliger ingezet voor de Stichting Beheer de Beekse Toren. Gelet op aard, duur, intensiteit en uitstraling is de graad Lid in de Orde van Oranje-Nassau aan haar toegekend.