Lenteconcert van RSO Midden-Brabant met Lya de Haas

op donderdag, 05 april 2018. Posted in Kunst & Cultuur

17 en 18 april in de concertzaal van Tilburg

Lya_Henny_en_Maarten_3d_M

Op dinsdag 17 en woensdag 18 april 2018 geeft het RSO Midden- Brabant, al voor de éénentwintigste keer, haar lenteconcert in de Concertzaal van Tilburg. Het orkest is opgericht in 1992 en heeft vorig jaar haar zilveren jubileum groots gevierd. Dit jaar heeft het RSO twee echte Brabantse gasten: Lya de Haas en Hennie Korsten.

Op beide dagen begint het concert om 14.00 uur en duurt het tot ongeveer 16.30 uur. De kaartjes kosten € 11,- en zijn inclusief de garderobe en koffie, thee of bronwater tijdens de pauze.

RSO Midden-Brabant is thuis in Hilvarenbeek, maar trekt gekwalificeerde muzikanten aan uit heel Midden-Brabant. Het orkest staat al vanaf de oprichting onder leiding van dirigent Maarten Jense. Tijdens hun concerten laat het RSO vooral bekende melodieën horen die Maarten Jense speciaal voor dit orkest gearrangeerd heeft. Het betreft mooie en toegankelijke muziek die gebracht wordt in een mix van stijlen. Het publiek krijgt stevige swing, lichte klassiek, kleurrijke folklore, dixieland en boeiende evergreens voorgeschoteld, waarbij alle instrumenten van het orkest aan bod komen. Naast de reguliere orkestinstrumenten zijn dat onder meer ook piano, gitaar, banjo, accordeon en blokfluit.

Lya de Haas is bekend door haar mooie, vaak gevoelige, liedjes in het Brabants dialect en haar programma “Op z’n Brabants” op Omroep Brabant, met vooral muziek  in het Brabants dialect. Haar bekendste lied, “Ons lieve Vrouwke” , wordt heel vaak gedraaid bij jubilea en andere bijeenkomsten. Ook haar man, gitaarvirtuoos Hennie Korsten, zal deze middag samen met haar en het RSO optreden. Optredens van Lya en Hennie ademen echte warme sfeer en gezelligheid: een genot voor het Brabantse gevoel en het gehoor.

Afwisselend concert

De combinatie van RSO Midden-Brabant en deze Brabantse muzikanten, als slagroom op de taart, levert het publiek een afwisselend concert op, boordevol muzikale kwinkslagen, maar op z’n tijd ook een moment van ingetogenheid. Kortom, een concert dat laat zien dat dit geweldige orkest ook na 26 jaar nog springlevend is door het publiek te verrassen met muzikale hoogstandjes. Alleszins de moeite waard dus om naar te komen luisteren.

Kaarten zijn te bestellen via de website van het RSO: www.rsomiddenbrabant.nl en het ticketbureau van de concertzaal: www.theaterstilburg.nl. Ook aan de kassa van het theater in Tilburg zijn kaartjes verkrijgbaar.

Indien u nog vragen heeft (b.v. over rolstoelplaatsen) kunt u contact opnemen met contactpersoon Noor de Beer via de mail: noor27@home.nl of telefonisch: 013 5042447.