Lenteconcert van RSO Midden-Brabant

op maandag, 29 april 2019. Posted in Kunst & Cultuur

Op 21 en 22 mei in de concertzaal van Tilburg

RSO_poster

Op dinsdag 21 en woensdag 22 mei 2019 geeft het RSO Midden-Brabant, alweer voor de tweeëntwintigste keer, haar lenteconcert in de Concertzaal van Tilburg.

Op beide dagen begint het concert om 14.00 uur en duurt het tot ongeveer 16.30 uur.

De kaartjes kosten € 12,50 en zijn inclusief de garderobe en koffie, thee of bronwater tijdens de pauze.

 

RSO Midden-Brabant is thuis in Hilvarenbeek, maar trekt gekwalificeerde muzikanten aan uit heel Midden-Brabant. Het 75-koppige orkest staat al vanaf de oprichting in 1992 onder leiding van dirigent Maarten Jense. Tijdens hun concerten laat het RSO vooral bekende melodieën horen die Maarten Jense speciaal voor dit orkest gearrangeerd heeft. Het betreft mooie en toegankelijke muziek die gebracht wordt in een mix van stijlen. Het publiek krijgt stevige swing, lichte klassiek, kleurrijke folklore, dixieland en boeiende evergreens voorgeschoteld in de sfeer van André Rieu. Meer informatie vindt u op www.rsomiddenbrabant.nl

Gastmuzikanten

Als vocale gast kan het publiek dit jaar genieten van  de altijd vrolijke zangeres Heidi Broeksteeg. Zij kan serieuze werken vertolken, maar ook zeer luchtige en vrolijke operettemuziek. Ze trad op met de Tilburgse operettevereniging, de Bossche opera en is lid van het ensemble LOL.

Ook het combo WZ zal gedurende het concert optredens verzorgen. Dit combo, rond RSO-lid en saxofonist Wim Zwijsen, bestaat uit Jan Jansen (slagwerk), gitarist Huub Lammers en bassist Toon Segers. Zij hebben allemaal een ruime ervaring in de jazzmuziek met hun sublieme improvisaties.

Afwisselend concert

De combinatie van RSO Midden-Brabant en de gastmuzikanten levert een afwisselend concert op, boordevol muzikale kwinkslagen, maar op z’n tijd ook een moment van ingetogenheid. Alleszins de moeite waard dus om naar te komen luisteren.

Kaarten zijn te bestellen via de ticketservice  www.theaterstilburg.nl of aan de kassa bij Theaters Tilburg. Indien u moeite heeft met het bestellen of u wilt extra informatie, neem dan contact op met de contactpersoon van het RSO, Dré Netten (tel: 0650203958) of via de mail: drenetten@hotmail.com.