Maarten Janus is de beoogde nieuwe griffier van Hilvarenbeek

op vrijdag, 03 november 2017. Posted in Gemeente

Beoogd_griffier_gemeente_Hilvarenbeek

De gemeenteraad van Hilvarenbeek buigt zich donderdag 9 november 2017 over het voorstel om Maarten Janus per 29 maart 2018 te benoemen als nieuwe griffier. Hij kwam als beste kandidaat naar voren uit de selectieprocedure.

De keuze viel op hem omdat hij naast zijn aanstekelijk enthousiasme en vernieuwende idee├źn, ook een goed beeld heeft van wat de functie van griffier inhoudt. Hij heeft een goed analytisch denkvermogen, is in staat de processen te regisseren en realiseren en hij weet zijn bijzondere rol binnen het politieke speelveld met verschillende belanghebbenden goed in te nemen. De fractievoorzitters uit de gemeenteraad, de burgemeester, de gemeentesecretaris en de griffiemedewerkster vormden de selectiecommissie.

Maarten Janus is op dit moment werkzaam als raadsadviseur/commissiesecretaris bij de gemeente Tilburg. Het is de bedoeling dat hij op 29 maart 2018 aan de slag gaat als griffier en - vooruitlopend daarop - per 1 januari 2018 in algemene dienst komt. De huidige griffier, de heer Gerrit Jan de Ruiter gaat eind maart met verlof, voorafgaand aan zijn (vervroegde vrijwillige) pensionering per 1 augustus 2018.

Maarten is 40 jaar oud en woont samen in Tilburg. Buiten het werk is amateurtoneel zijn grote passie, zowel voor als achter de schermen. Daarnaast is hij regelmatig op de fiets in de regio te vinden.   

De griffier is de eerste adviseur voor de gemeenteraad en geeft leiding aan de raadsgriffie. De griffie adviseert en ondersteunt de gemeenteraad bij zijn werkzaamheden.