Meet the godfather...

op maandag, 17 augustus 2015. Posted in Column

Door Marjelle Brussee

Marjelle_met_Bordie

Dat honden op hun baas lijken of gaan lijken is iets wat me in de loop van de jaren steeds duidelijker is geworden. Als ik een drama-queen ben dan doet Bordie zeker niet voor mij onder als echte drama-king. Natuurlijk heeft hij ook voor een groot deel mijn angst en onzekerheid overgenomen en dat wil zeggen dat als we een hond tegenkomen die ook maar een maatje groter is dan hij het meestal uitloopt op een behoorlijk genante scene. Bordie komt in een soort van achtbaan van emoties terecht variërend van angstig jankend puppy gedrag tot wild agressief geblaf alsof hij een hele roedel wolven uit zijn territorium moet verdrijven. Ja, ook dieren kunnen blijkbaar hysterisch worden.

Omdat Bordie toch meestal het onderspit delft (of dat zo beleeft!) probeert hij waarschijnlijk zijn ego een ‘boost’ te geven door te jagen op konijnen en katten. Ik heb al menig dier in paniek zien rennen voor zijn of haar leven als Bordie er als een bezeten op af stormde. Zulke taferelen vervullen me altijd met gemengde gevoelens; ik vind het zowel zielig voor de slachtoffers als leuk voor Bordie.

Dat een dier kleiner is wil niet altijd zeggen dat ie ook bang is, zo getuige wel het feit dat Bordie een keer achterna gezeten is door een macho-kip! Maar het hoogtepunt was toch wel de confrontatie die we onlangs hadden met wat ik zou willen noemen The Godfather van de katten, 17 jaar oud, woonachtig in Berkel-Enschot. Nietsvermoedend vloog Bordie erop af en de kat dook in eerste instantie onder een auto. Maar dat bleek een schijnbeweging te zijn want nog geen seconde later begon Bordie te krijsen alsof hij levend gevild werd! Waarschijnlijk had hij een haal gehad van de kat, al heb ik achteraf niets kunnen ontdekken wat ook maar op een wond leek. De vrouw des huizes kwam naar buiten en we moesten allebei lachen. Zij vertelde mij de indrukwekkende leeftijd en het niet minder indrukwekkende gedrag van haar super macho-kat: pas geleden had hij zelfs een hond in zijn bil gebeten! Die kans zal hij bij Bordie niet krijgen want zoals een echte drama-king loopt hij in het vervolg in een ENORM grote bocht om het territorium van The Godfather heen!