Miet-van Doormaal-van Roovert 105 jaar

op dinsdag, 27 augustus 2019. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 1067

FR_1067_-_Fam._Van_Roovert-van_Tiburg_ca._1931_RR

Op 20 augustus j.l. werd Miet-van Doormaal-van Roovert 105 jaar. Daarmee is zij de oudste inwoner van de gemeente Hilvarenbeek. Sinds 1889 is er nooit iemand zo oud geworden. Samen met haar medebewoners van de Clossenborch in Hilvarenbeek vierde ze dit ’s morgens, waarna ze het ’s middags in de Gouden Carolus met zo’n 100 neven, nichten, oude buren en kennissen nog eens dunnetjes overdeed. Ze genoot er met volle teugen van. Ook burgemeester Nuijten en pastoor Massaer kwamen haar feliciteren. Twee dagen later kreeg ze van de gemeente nog een blijvende herinnering in haar geboorteplaats Baarschot in de vorm van de ‘Miet van Doormaal-van Roovert’-bank die vóór de brug over de Reusel in haar aanwezigheid door de burgemeester werd onthuld.

Op de foto de familie Van Roovert-van Tilburg ca. 1931 in Baarschot. We zien Miet als 17-jarig meisje temidden van haar ouders, twee broers en zes zussen. Miet staat in het midden achteraan.

V.l.n.r. staande Anna – Jan – Nel – Beth – Miet – To – Kees – Cor – Fien. Zittend vader Pietje en moeder Trien.

Veel meer oude foto’s treft u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl, via Facebook of via telefoonnummer 013 – 504 2413.

Fotostichting Diessen.