Natuurbelevingspad Turkaa

op donderdag, 14 september 2017. Posted in Milieu en natuur

Opening zondag 17 september

Natuurbeleving

’t Turkaa in Diessen is een fraai natuurbos en dat kun je binnenkort als bezoeker ook zelf ontdekken. Want op zondag 17 september wordt in ’t Turkaa een natuurbelevingspad geopend. Dat is een route door het bos die veel informatie geeft over wat er allemaal te zien en te horen is.

Het pad is een initiatief van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. die dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. De vrijwilligers van deze club zijn al regelmatig in het bosgebied te vinden, onder meer voor onderhoudswerkzaamheden. Het interessante aan ’t Turkaa is dat veel thema’s die met natuur te maken hebben juist in dit bos zijn te vinden.

Thema’s, zoals water en landschap, maar ook historie, bomen en bodem worden op het pad onder de aandacht gebracht. Ook worden alle zintuigen aangesproken. Om de route goed te volgen zijn er leer-routeboekjes opgesteld die worden ondersteund met een infobord en herkenningspunten.
Het natuurbelevingspad is vooral bedoeld om oudere kinderen en volwassenen te leren kijken naar de natuur. Het is berijdbaar voor mensen in een rolstoel.

Burgemeester Palmen zal het pad om 15.00 uur officieel openen en om ongeveer 16.30 uur is het programma afgerond.

www.vnmhilvarenbeek.nl

info@vnmhilvarenbeek.nl