Op stap met de boswachter tijdens de dag van het landschap

op zaterdag, 13 april 2019. Posted in Milieu en natuur

Gratis wandelexcursies bij het Beleven op Tweede Paasdag

Foto_Dag_van_het_Landschap_en_logo

Op Tweede Paasdag, maandag 22 april, viert Brabants Landschap het voorjaar met de Dag van het Landschap. Dit jaar staan de Brabantse zandpaden centraal. Niet alleen de mens is van zandpaden afhankelijk (geweest), ook vele dieren- en plantensoorten floreren bij de aanwezigheid van de zandpaden en -paadjes in onze natuurgebieden. Tijdens de Dag van het Landschap nemen de gidsen u mee naar de natuurgebieden en hoort u van alles over de biodiversiteit en de historie van zandpaden.

Ondertussen geniet u ook van het prachtige voorjaarslandschap dat aan u voorbij trekt. Na of voor de wandeling kunt u een kijkje nemen in en rondom één van de infopunten van Brabants Landschap of lekker vertoeven bij één van de uitspanningen.   

Beleven en Gorp&Roovert

De uitspraak van het Beleven gaat vaak fout, maar met een streepje ertussen gaat het beter: Bele-ven. Er valt hier inderdaad veel te beleven, zeker als je vogelaar bent. En dan te bedenken dat hier 10 jaar geleden alleen maïsakkers en grasland lagen! 

Het uitgestrekte landgoed "Gorp & Roovert" wordt doorkruist door de beek de Roovertsche Leij, die al kronkelend door de dichte bossen zijn weg baant richting Goirle. Op deze locatie wordt ook de opening van het nieuwe mindervaliden Avonturenpad gevierd. Meer informatie op: www.klimenavonturenbos.nl

Gratis wandelexcursies in heel Brabant

Tijdens de Dag van het Landschap kunt u op 14 locaties meewandelen met de boswachter. Het totale programma van de Dag van het Landschap is te vinden op www.dagvanhetlandschap.nl.

De excursies starten om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. De wandelingen duren anderhalf uur en zijn leuk voor jong en oud. Om 12.00 uur is ook een kort wandelrondje met de boswachter mogelijk. Deelname aan de wandelingen is gratis en reserveren is niet nodig. Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet meewandelen.

Adres en parkeren:

Beleven: De Hollandershoeve, Turnhoutseweg 46 in Reusel.

Gorp&Roovert: Natuurpoort Roovertsche Leij, Gorps Baantje 1 in Goirle.

Vossenstreken
Liever zelf op pad zonder gids? Dat kan met ‘Vossenstreken’, de avontuurlijke wandelapp voor kleine én grote avonturiers. Bij het Beleven kunt u uit drie routes kiezen. Kijk hiervoor op www.vossenstrekenapp.com 

Steun Natuur ‘dichtbij huis’
Brabants Landschap zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van een groene omgeving ‘dichtbij’ huis. Steun Brabants Landschap voor slechts €15,- per jaar (€1,25 per maand) en word beschermer tijdens de Dag van het Landschap. U krijgt een uitgebreid welkomstpakket mee en profiteert direct van vele voordelen. Kijk voor meer informatie op www.brabantslandschap.nl