Optocht t.g.v. het 25-jarig jubileum van pastoor M. van der Linden als pastoor van de Willibrordusparochie (1957)

op maandag, 10 maart 2014. Posted in Fotorubriek

Fotorubriek nr. 925

FR_925_-_Optocht_t_g_v__25-jarig_pastoorsjubileum_van_pastoor_V_d__Linden_FSD3-2371

In 1957 was pastoor M. van der Linden 25 jaar pastoor van de Willibrordusparochie. Dat werd in de gemeenschap gevierd met o.a. een grote optocht, waaraan alle verenigingen deelnamen. De hoogtepunten van vijfentwintig jaar pastoraat van Van der Linden in Diessen werden door groepen en praalwagens uitgebeeld. Op bijgaande foto zien we hoe de pastoor bij zijn aantreden in 1932 werd onthaald door de burgemeester en zijn wethouders.  Elke groep werd voorafgegaan door een page, die een bordje met een jaartal droeg. (Foto Gust de Vries; FSD3-2371).

Op de foto de optocht t.g.v. het 25-jarig jubileum van pastoor M. van der Linden als pastoor van de Willibrordusparochie (1957).

Op de foto, die gemaakt is in de Heuvelstraat ter hoogte van de toenmalige boerderij De Jong (huidige Heuvelstraat 53-53a) zien we voorop Gérard Hordijk als page; de pastoor wordt uitgebeeld door Louis van Gils Ant.z. Daarachter loopt de burgemeester met zijn ambtsketen, een rol van Toon van Nieuwkuijk, geflankeerd door de twee wethouders, Huub van Korven (l) en Jan van Korven (r). Dan volgt Fanfare St. Willibrordus met v.l.n.r. Hannes de Greef, Cor van Dijck (?), Ton Smetsers, Frans van Gils Adr.z., Frans van der Meer (voorzitter), Fons van Gijsel (vaandeldrager) en Sjef Heuvelmans.

Veel meer oude foto’s treft u op onze website www.fotostichtigdiessen.nl. Reageren op deze foto kan via info@fotostichtingdiessen.nl of via telefoonnummer 504 2413.

Fotostichting Diessen.