Piet Vingerhoets (Peerke Bie) vlecht een bijenkorf

op maandag, 17 juni 2019. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 1062

FR_1062_-_Peerke_Bie_een_bijenkorf_vlechtend_ca._1933_FSD-13756

Bijgaande foto is vermoedelijk in 1933 gemaakt door Harrie Sevens, de toenmalige onderwijzer aan de jongensschool in Diessen. Hij maakte in zijn vrije tijd veel foto’s, die thans in beheer zijn bij Fotostichting Diessen. We zien hier Piet Vingerhoets (bijgenaamd Peerke Bie omdat hij bijenhouder was) zittend vóór zijn huis aan de Echternachstraat 27, terwijl hij bezig is een bijenkorf te vlechten. In de deuropening staat zijn jongste dochter Anna Beekman-Vingerhoets met drie van haar kinderen, v.l.n.r. Jan (op haar arm), Stien en Piet. Peerke Bie, getrouwd met Ant Smetsers, was ook de vader van Driekske, de grondlegger van garage Vingerhoets, en van Toontje Bie, die lang een kruidenierswinkel had aan ’t Laar. Anna Vingerhoets was getrouwd met Frans Beekman. Ze trouwden in februari 1924 en trokken in het ouderlijk huis van de familie Vingerhoets.            

Reacties

We kregen een reactie op FR 1061, de foto van de vrouwenretraite uit 1933-’35. Staande vierde van rechts zou Jana Evers zijn. Meer namen zijn niet genoemd.

Reacties zijn welkom via info@fotostichtingdiessen.nl, via Facebook of via telefoonnummer 013-504 2413. Veel meer oude zwart wit foto’s treft u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl.

Fotostichting Diessen