Rabobank Jeugd en Buurtvolleybaltoernooi 2013

op woensdag, 06 februari 2013. Posted in Redactioneel, Sport

Door Jos van de Schoot

foto 2  5and8 Custom.JPG

De voorrondes van het Rabobank Buurt- en Volleybaltoernooi 2013 zitten erop. Zaterdag 2 februari is de finaleavond. Ook de jeugdige volleyballers hadden afgelopen zaterdag hun eigen jeugdtoernooi, waarvan Karlijn Martens een verslagje schreef.

Dit jaar was het al voor de 34-ste keer dat Volleybal Vereniging de Hilver het Rabobank Buurt- en Volleybaltoernooi organiseerde in de maand januari. Zaterdag 2 februari om exact 19.45 uur beginnen op drie velden de wedstrijden om de drde en vierde plaats en om 21.00 uur op drie velden de finalewedstrijden van de Heren Middenklasse, de Heren Hoofdklasse en de Dames Middenklasse. Daarna is de prijsuitreiking en de trekking van de loterij in de kantine van Hercules.

Verrassingen in de voorrondes

Deze eerste avonden was het weer ouderwets gezellig, een goede sfeer, een leuk publiek en een goede inzet van de teams. Ingrediënten voor een gezellig, jaarlijks terugkerend toernooi, maar waar wel veel spanning inzit. Mag je de wisselbeker weer een jaartje houden of overdragen aan je concurrent? Er werd gespeeld in de: heren middenklasse, heren hoofdklasse en Dames middenklasse.

In het algemeen zijn het vaste teams die al jaren meedoen aan dit toernooi, maar ook elk jaar nemen een paar jeugdteams deel. Zo waren dit jaar 'de Hatseflatsers' en de' Hilver B1, die jeudigheid , spontaniteit en sportiviteit in hun spel ten toon spreidden. Twee teams die uitstraalden dat ze er zin in hadden en het ontzettend leuk vonden om in dit volleybaltoernooi op hoog niveau mee te spelen. '' De Hatsenflatsers' zijn pas 13 en 14 jaar, maar lieten regelmatig zien hoe leuk volleybal is en welk plezier je eraan kunt beleven. Helaas kwamen ze nog iets tekort tegen gerenommeerde teams als de 'GMO-tjes' en 'Loonbedrijf Van den Hout'. Volgend jaar wordt veel van dit team verwacht. Heel anders verliepen de voorrondes van de meiden B1. Dartelend, vrolijk, sportief en technisch lieten deze 14 en 15-jarige meiden zien waarom ze bijna leven voor de volleybal. Slechts één set verloren in de voorrondes en dus terecht de poelwinnaar.

Eindstand Dames Middenklasse:

1 - VC de Hilver B1 9 punten uit 5 wedstrijden

2 - GMO-tjes 8 punten

3 - Goed Gekeurd 5 punten

4 - Loonbedrijf vd Hout 5 punten

5 - Hatseflatsers 2 punten

6 - Tip Top 1 punt

Heren Middenklasse

Even een verslapping in de voorrondes levert al direct geen finaleplaats meer op. Dat ondervonden zowel de 't Meulentje' als 'de Stieken'. 'De Stieken' willen dan wel "jeudig en frivool" blijven spelen, maar de leeftijd begint zijn tol te eisen. In de voorrondes wisten de Stieken slechts één wedstrijd te winnen, terwijl ze vorig jaar nog streden om de bronzen plak. '5and8 Productions' konden hun hoge niveau vasthouden en nieuwkomer '100 Plus' liet meteen een goede indruk achter. Ze waren duidelijk gekomen om de beker mee naar huis te nemen. Het team van 'Astrid's Hairfashion' had er zeker meer van verwacht. Alles verliezen is zuur, maar volgend jaar komen ze zeker terug "als hun haar maar goed zit!".

Eindstand Heren Middenklasse

1 - 100 Plus 11 punten uit 6 wedstrijden

2 - 5and8 Productions 10 punten

3 - We goan ur vur 9 punten

4 - 't Meulentje 6 punten

5 - Bivoc 4 punten

6 - De Stieken 2 punten

7 - Astrid's Hairfashion 0 punten

Heren Hoofdklasse

Vorig jaar speelde 'De Laat Slaap Exper't nog om de bronzen medaille, maar dit jaar zit het er niet in, want ze verloren alle wedstrijden in de voorronde.

Nieuwkomer 'Cabanabeach' draaiden goed mee en konden regelmatig puntjes pakken. 6 Punten en daarmee een plaats afgedwongen voor de wedstrijd om de bronzen plak.

'Refratec', 'Untouchable's en 'Van Dorst kraanverhuur' spelen al jaren op het hoogste niveau.

Ze doen weinig voor elkaar onder en dat levert spannende wedstrijden op . In elk team een goede setupper en een paar afwerkers, die de handen van de toeschouwers op de volle tribune vaak op elkaar kregen. Zowel 'Bem' als 'Refratec' behaalden 5 punten, maar 'Bem' had meer verliespunten, waardoor 'Refratec' om de bronzen plak gaat spelen.

Eindstand Heren Hoofdklasse:

1 - Untouchables 7 punten uit 7 wedstrijden

2 - Van Dorst kraan Verhuur 7 punten

3 - Cabanabeach 6 punten

4 - Refratec 5 punten

5 - Bem 5 punten

6 - De Laat slaap Expert 0 punten

Finale avond op zaterdag 2 februari

Om 19.45 uur spelen om de derde plaats:

Cabanabeach - Refratec

We goan ur vur - 't Meulentje

Goed gekeurd - Loonbedrijf van den Hout

Om 21.00 uur spelen om de eerste plaats in hun poule;

Van Dorst Kraanverhuur - Untouchables

5and8 Productions - 100 Plus

de Hilver B meiden - GMO-tjes

Na de finalewedstrijden volgt de prijsuitreiking in de kantine alsmede de trekking van de loterij met aansluitend een gezellige muzikale avond.

Tot zaterdag.

Jeugdtoernooi Buurtvolleybal

Hoi, ik ben Karlijn Martens en ik heb mee gedaan aan het Buurt Volleybal Toernooi van VC de Hilver. Het toernooi was in de Hercules afgelopen zaterdag 26 januari.

Het was echt tof, want we zijn kampioen geworden. Er waren vijf jeugdteams. Drie meisjesteams en twee jongensteams. Ieder team speelde op zijn eigen niveau. Dat maakte het ook moeilijker voor de teams die al beter konden volleyen. Zij moesten het van de techniek hebben, terwijl de tegenstander alleen maar ballen hoefde te vangen en te gooien. Maar dat maakte het juist ook heel leuk.

Roos, Lieke, Janne en ik waren heel blij toen we alle vier de wedstrijden hadden gewonnen. Iedereen had echt heel goed zijn best gedaan!

Tenslotte was er voor iedereen een medaille en een zakje chips. Het was een hele leuke middag en een tip voor iedereen om volgend jaar ook met een team in te schrijven.

Groetjes Karlijn

 

Door

Jos van de Schoot